Lukkeklar: Mine børn blev hjemme, og skolen var næsten tom

Både i min store datters folkeskole og i den mindstes børnehave, er der allerede i dag kun mødt ganske få børn op, fortæller TV 2 Lorry-medarbejder.

For størstedelen af Danmark tog hverdagen en uventet drejning i dag. Journalist Anne Sørensen skriver om oplevelserne dagen efter regeringens udmelding.

Det er først fra på mandag, at skoler og institutioner lukker ned, men allerede i dag har mange holdt deres børn hjemme.

 - Der er næsten tomt, sagde min kæreste, da han havde været henne på min store datters folkeskole for at hente bøger og en karantænemappe fra min datters lærer, så vi kan komme til at lave skolesager de næste to uger. 

Torsdag morgen blev der sendt en besked ud fra skolen, hvor der stod, at man meget gerne måtte holde sine børn hjemme i dag, hvis det var muligt. Det er der mange, der ligesom jeg, har gjort.

Min datter går på Skolen i Sydhavnen, hvor der normalt går 770 børn. I dag var der kun 77 børn, oplyser skolen. 

Det samme billede viser sig i min 4-årige datters institution. Her var der kun 12 børn i vuggestuen ud af 65. Mens der i børnehaven var 24 børn ud af 88.

- Vi er faktisk overraskede over, at der ikke er flere, fortæller Carina Madsen, Pædagogisk leder, Børnehuset Sluseholmen/Rymarksvej.

- Vi er positivt overraskede over, at så mange forældre har taget det alvorligt, det Mette Frederiksen sagde i går, siger Carina Madsen.

Plan for nødpasning 

I dag har Carina Madsen, Pædagogisk leder, Børnehuset Sluseholmen/Rymarksvej brugt tiden på at lave en plan for nødpasning for de forældre, der har behov for at få passet deres børn i løbet af de 14 dage, hvor institutionerne holder lukket. 

Institutionerne er nemlig forpligtet til at tilbyde nødpasning de næste to uger, som det også er tilfældet, under normale omstændigheder, når der er lukkedage i Københavns Kommune.

- Vi har nogle få, der har behov for pasning, fordi de arbejder i nogle af de samfundskritiske funktioner som eksempelvis sundhedsvæsnet. Der er jo brug for, at de kommer på arbejde, siger Carina Madsen. 

Der er blevet skrevet ud til forældrene, men for at være på den helt sikre side, så er der også blevet ringet rundt til alle forældre, for at høre, om de har behov for pasning.

En pædagog fra min datters børnehave ringer faktisk, mens jeg er i gang med interviewet. Han vil netop tjekke, om min datter kommer derhen de næste uger. Det gør hun ikke.

Og indtil videre ser det kun ud til, at der er tre børn, der har behov for at blive passet, fortæller Carina Madsen.

Også Skolen i Sydhavnen har skrevet til forældrene for at tjekke, om der er behov for nødpasning for de mindste børn.

Få børn og lektier undervejs

Vi har 14 dage hjemme uden skole og institution. Der skal laves lektier undervejs sammen med min datter i 1. klasse. Både dansk og matematik, og altså den såkaldte karantænemappe, som jeg lige har bladret i. Den handler om varer i supermarkedet. Eksempelvis skal man skrive seks varer, man kan købe i supermarkedet. Mon det er korrekt at svare pasta og toiletpapir i disse dage? 

Begge mine piger bliver også hjemme i morgen, mens vi arbejder hjemmefra. Og i børnehaven regner de med, at der i morgen bliver endnu mere stille på stuerne, end der har været i dag. 

- Vi forventer, at der kommer endnu færre i morgen. Mit indtryk er, at der er nogle, der har haft behov for at bruge dagen i dag på at ordne nogle ting på deres arbejde. Lukke noget ned. Så jeg forventer, at børnetallet vil falde drastisk allerede i morgen, siger Carina Madsen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

20210217-140125-L-1920x1280we

Skoleelever i Ishøj skal fortsat blive hjemme

Vaccine grafik

Nyeste vaccinetal: Så mange er vaccineret i din region og i din kommune

Coronavaccination

93 procent af alle plejehjemsbeboere er vaccineret i Region Hovedstaden

20201227-104249-L-1920x1280we

Se listen: I disse kommuner kan borgere over 85 år corona-vaccineres hos egen læge

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere