Boblende succes: Socialt netværk hitter i Køge

3.711 køgegensere har tilknyttet sig det sociale netværk Boblberg.dk

Find en ven, en forening eller nogen at gå tur med - eller noget helt fjerde. Det er nogle af de muligheder, der er på det sociale netværk Boblberg.dk, og i Køge er netværket på et års tid blevet et særdeles populært fænomen.

3.711 borgere har meldt sig til, oplyser Køge Kommune i en pressemeddelelse.

Boblberg.dk blev oprindeligt udviklet i et samarbejde mellem tre kommuner, og systemet fungerer i dag så godt, at mere end 40 komuner nu har meldt sig til - og dermed er med til at betale for at drive netværket.

Folk, der opretter en profil, kan søge efter mennesker og aktiviteter i netop deres kommuner, og målet er at bekæmpe ensomhed og at skabbe nye fællesskaber.

- Der kan være rigtigt mange ting, der gør, at man har brug at møde nye mennesker. Man kan være tilflytter, savne et bestemt fællesskab eller have brug for at finde nogen i samme situation som en selv. Og jeg tror alle vi ved, at det godt kan være svært. Boblberg har gjort det nemmere at skabe nye forbindelser og fællesskaber – og det har der aldrig været mere brug for end lige nu, siger Bent Sten Andersen, formand for Ældre- og Sundhedsudvalget.

Skab en boble

Folk, der har meldt sig til det gratis netværk kan oprette en såkaldt boble - et opslag - hvor de søger andre mennesker til socialt samvær, sport - eller hvad man nu kunne tænke sig. Og når man har en profil, så kan man også søge i både lokale opslag og iopslag fra andre kommuner, hvis man vil finde aktiviteter at deltage i.

Foreninger har også mulighed for at oprette profiler på sitet, hvor de kan annoncere deres formål, deres aktiviteter og kontaktinformation.

Store interesse i Køge

Ifølge Køge Kommune har de 3.711 køgeborgere på Boblberg.dk etableret 682 forskellige bobler, og 83 procent af dem har fået respons fra andre brugere. Gennemsnitsalderen for dem,  der har en profil, er 38, 2 år. Det er de 15 til 25 som er bedst repræsenteret, men også de 55-65-årige er flittige brugere.

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

springvand solrød

playNyt springvand fik kommunes regning til at eksplodere: Tvist stadig ikke løst efter et år

Borgmestre

Kvindelige borgmestre trodser dick pics og mom-shaming: Sådan vil de få flere kvinder i kommunalpolitik

Frederiksberg Svømmehal

Renovering af Frederiksbergs historiske svømmehal forsinket og budgettet skrider

Frida Pernille Groth Rasmussen

Frida står bag barnevognsmarch for bedre forhold for fødende

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere