Billetter til storskærmskampe blev revet væk, men mange fans møder ikke op

På grund af coronarestriktioner kræver det en adgangsbillet til storskærmsarrangementer under EM i fodbold på blandt andet Kvægtorvet ved Øksnehallen. Flere med billet udnytter den dog ikke.

Der var pres på billetlugerne, da der to dage før åbningskampen ved EM i fodbold blev frigivet gratis adgangsbilletter til storskærmsarrangementer i de såkaldte fanvillages på Ofeliaplads og Kvægtorvet ved Øksnehallen.

Flere kampe blev udsolgt i løbet af få sekunder og 30.000 sad i kø i tre til fire timer for at få en billet.

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende, vi blev simpelthen bestormet. Så kampene blevet hurtigt "udsolgt", siger Kevin Helsinghof, kommerciel direktør i DGI, som er med til at arrangere fanområdet på Kvægtorvet, til TV 2 Lorry.

Næsten en uge inde i EM er erfaringen dog desværre, at der til mange kampe har været halvtomt i fanbyerne, selvom der burde stuvende fuldt - i lyset af den efterspørgsel, der var på adgangsbilletter. Til flere kampe har der kun været 50 procents fremmøde af, hvad der er givet billetter til

- Til åbningskampen oplevede vi, at kun halvdelen af dem med billet dukkede op. Selv til Danmarks kamp mod Finland oplevede vi, at 30-40 procent ikke dukkede op. En af de måske største kampe på dansk jord nogensinde. Det er godt nok vildt at fans, der har siddet i kø, ikke dukker op, siger Kevin Helsinghof.

Selvom man gerne ville lukke flere ind, er det ikke sådan lige til, da arrangørerne er underlagt nogle relativt hårde restriktionskrav.

Der må maksimalt være 1200 fans til hver kamp, om området er inddelt i tre zoner. Udover at kunne fremvise gyldigt coronapas, skal man som sagt også booke en gratis adgangsbillet til den kamp, man vil se, hvor man oplyser sit navn.

Kravene er indført, så der ikke er rotation af mange mennesker ud og ind af pladsen og i forhold til smitteopsporing.

- Det er lidt underligt, at folk bliver væk. Der har været så stor efterspørgsel til kampene, så jeg bliver sgu ærgerlig, når vi har bygget så meget op omkring de her restriktioner, og vi endelig må være 1200 personer til noget, der ligner en fest, og folk så ikke dukker op, siger Kevin Helsinghof.

Nye tiltag skal give flere fans

På grund af det halvtomme fremmøde til mange kampe i den første uge opfordrer arrangørerne nu alle med en adgangsbillet til at aflyse den, hvis man ved, at man er forhindret i at dukke op.

- Vi appellerer til alle: "Venner, det er fint nok, I ikke kommer, men så bare lige frigiv jeres billet for der er kø til, at andre vil have den", siger Kevin Helsinghof.

Hvis der er kampe, man gerne vil ind at se i fanområderne, men ikke har adgangsbillet, skal man derfor holde øje på den officielle hjemmeside for EM i København, hvor aflyste billetter vil blive frigivet på ny.

Men man skal være hurtigt, for billetterne forsvinder hurtigt.

- Jeg kunne se med kampen mellem Frankrig og Tyskland tirsdag aften, at når der kom ti afbud, så forsvandt de med det samme igen, siger Kevin Helsinghof.

Selvom han kun er med til at arrangere fanvillage på Kvægtorvet, så ved han, at udfordringen har været det samme på Ofeliaplads ved skuespilhuset.

På grund af at mange fans ikke er dukket op, har arrangørerne indført, at en booket billet, der ikke er blevet indløst før kampstart automatisk bliver frigivet, når kampen starter. Derfor han man også oprettet kategori, hvor tilfældige forbipasserende ved fanområderne kan få de billetter.

Man vil dog gerne undgår at folk planlægger efter det scenarie.

- Vi vil ikke annoncere, at folk skal komme forbi, for tænk hvis der dukkede flere tusinde op, så havde vi potentielt en smitterisiko i København. Derfor er det kun til de der tilfældigt kommer forbi, siger Kevin Helsinghof

På baggrund af erfaringerne vil man nu også sende mails ud på forhånd til fans, der har booket adgangsbillet, som en påmindelse om at man gerne må melde fra, hvis man ved, at man har andre planer.