Bilfri søndag vender tilbage: Nørrebrogade omdannes til slaraffenland

Bilister bandlyses fra Nørrebrogade, når Bilfri Søndag igen er tilbage.

Efter et års coronapause forsvinder bilosen for en stund fra Nørrebrogade 19. september.

Det er 70'er levnet Bilfri søndag, der er tilbage, og med det fyldes gaden blandt andet med legende børn.

Derfor skal bilister finde alternativer ruter rundt om den lange gade, for når den sidste løber ved årets Copenhagen Half Maraton har forladt Nørrebro, så bliver Nørrebrogade omdannet til et stort lærred, når ikke mindre end 5.000 stykker kridt bliver delt ud.

Klokken 14 spærres Nørrebrogade af - fra cykelstien ved Den Røde Plads til Dronning Louises Bro. Herefter får folk mulighed for gå på vejen og deltage i en lang række arrangementer, som mere end 30 af bydelens foreninger og aktører har stablet på benene.

Aktiviteter

Hvis for eksempel sæbekasseløb, skraldekajak på Peblinge sø eller en Nørrebro Quiz lyder som noget for dig, så er der rig mulighed for at slå sig løs.

Det er Nørrebrohallen og Nørrebro Lokaludvalg, der står bag arrangementet, og i år er fokus på klima og klimavenlige hverdagsløsninger. 

Det markeres med flere forskellige workshops, hvor du og familien blandt andet kan blive klogere på bæredygtig mode, bæredygtige delebilsordninger og meget andet.

Hele molevitten varer frem til klokken 18, hvorefter Nørrebrogade igen åbnes for bilisterne en time senere. De har dog fri passage ved Jagtvej/Runddelen under arrangementet. 

Cyklister opfordres til at respektere arrangementet og trække cyklen eller finde en anden rute end Nørrebrogade den eftermiddag.