Borgmester: Godt med genåbning, men afskaf overnatningskrav helt

Det er ”helt tosset”, at turister ikke fritages for kravet om seks bookede overnatninger, mener beskæftigelsesborgmesteren i København på baggrund af nye rejsevejledninger.

Grænseåbningerne for store dele af Europa den 27. juni er et skridt i den rigtige retning, men stadig restriktivt i en grad, der skader det københavnske erhvervsliv.

Det mener Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V).

- Det er et skridt i den rigtige retning, og det er godt for det københavnske erhvervsliv. Men jeg ser dog gerne, at de helt fjerner kravet om seks overnatninger, for det er et tosset benspænd for hoteller i København, siger hun til TV 2 Lorry.

Regeringen præsenterede torsdag ved middagstid nye rejsevejledninger samt restriktioner for tilrejsende til Danmark.

Disse gør det muligt for udenlandske turister fra store dele af EU, Schengen-lande samt Storbritannien at rejse til Danmark fra den 27. maj.

Drop overnatningskrav helt

Med regeringens åbnende grænser og ændrede rejsevejledninger fritages turister fra Skåne, Halland og Blekinge i Sverige samt Slesvig-Holsten i Tyskland kravet om at skulle fremvise seks bookede overnatninger for at komme ind i landet.

For rejsende fra resten af landene i EU, Schengen samt Storbritannien gælder kravet fortsat.

Og det er uklogt, mener beskæftigelsesborgmesteren.

- Det er et kæmpe benspænd for hotelbranchen. Der er meget få byer i verden, måske kun New York, hvor man rejser til og booker seks overnatninger. Så det er ganske enkelt tosset, at man ikke også fjerner den regel i samme ombæring, siger Cecilia Lonning-Skovgaard til TV 2 Lorry.

Fire gange hurra i Helsingør

Borgmesteren i Helsingør Kommune, Benedikte Kiær (K), er i modsætning til Cecilia Lonning-Skovgaard uforholdsmæssigt henrykt over genåbningen.

Via sin facebookside giver hun udtryk for stor glæde over udsigten til turister i grænsekommunen og anvender i løbet af et forholdsvist kort opslag ordnet 'hurra' hele fire gange.

- Dejligt, at vi kan se frem til en sommer med internationale turister. Godt nyt for en kommune som Helsingør, hvor turisme er en stor del af vores erhvervsliv og dermed også grundlag for vores lokale velfærdssamfund, skriver hun.

Idet langt størstedelen af alle turister i Helsingør kommer från hinsidan er opholdskravet nemlig ikke noget stort benspænd for kommunens hoteller.

- Så nu sætter vi alle sejl til, så turister kan få et spændende og sundhedsmæssigt forsvarligt ophold i Helsingør Kommune. Vi glæder os til at kunne sige velkommen. Det er så godt. En god turistsæson betyder nemlig arbejdspladser og penge til vores lokale velfærd, skriver Benedikte Kiær (K).

Ændringer i krav om bookinger

I første omgang måtte overnatningerne ikke være i København og Frederiksberg Kommune. Det blev dog ændret fredag i sidste uge, så overnatninger i København og Frederiksberg Kommune også er gyldige.

Kravet om de seks overnatninger kommer fra 27. juni til at gælde for alle andre turister end de få undtagende, fremgår det af Udenrigsministeriets udmelding torsdag.

For Slesvig-Holsten, Skåne, Halland og Blekinge gælder, at selv om regionen ikke lever op til kriterierne, vil man kunne rejse ind i Danmark fra de regioner, hvis man kan fremvise en negativ test, der er foretaget højest 72 timer før indrejse, skriver Ritzau.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik