Beruset mand kører ud over bådbro og ender i iskoldt havnevand

Alkoholindtag og ophold ved havnekanten er en dårlig kombination i de kolde måneder. Det måtte en ung mand sande her til aften.

En ung mand kom lørdag aften på afveje.

Klokken 18.48 modtog Københavns Politi en anmeldelse om, at en person lå og plaskede hjælpeløst rundt i vandet ude ved Refshaleøen.

Politi og beredskab kørte derfor i al hast frem til stedet.

- Det er en ung mand, som kører ud over kanten på en bådbro på sin cykel. To vidner overværede hændelsen og ringede 112, siger Henrik Stormer, vagtchef ved Københavns Politi, til TV 2 Lorry.

Han fortæller, at redningsfolk fik fisket manden op ad vandet, før det var for sent.

- Han var afkølet og blev kørt til tjek på skadestuen, siger vagtchefen.

Han fortæller, at den unge mand havde fået alkohol indenbords, hvilket måske kan forklare, hvorfor han kørte i havnen på sin cykel.

- Han havde drukket nogle øl, siger Henrik Stormer.

Redningsberedskabet hjalp den unge mand op vandet, hvorefter han blev kørt til tjek på skadestuen. 
Redningsberedskabet hjalp den unge mand op vandet, hvorefter han blev kørt til tjek på skadestuen. 
Foto: Presse-fotos.dk

Flere fulderikker falder i havnen

Hovedstadens Beredskab har tidligere advaret om, at alkoholindtag og ophold ved havnekanten er en dårlig kombination i de kolde måneder.

I løbet af tre weekender i december blev fem personer reddet op fra Københavns Havn.

Alle fem personer blev reddet op i live, men ikke desto gjorde de mange hændelser, at Hovedstadens Beredskab gjorde opmærksom på alvoren ved alkoholindtag kombineret med færden langs havnekanten.

- Vandet er koldt, og selvom man måske normalvis er en habil svømmer, så medvirker det kolde vand og alkoholen på, hvordan kroppen reagerer, lød det dengang fra Brian Eriksson, operationschef hos Hovedstadens Beredskab.

Sikkerhed ved havn i fokus

By & Havn, der ejer havnen i København og en stor del af bolværkerne langs havnebassinerne, oplyste i november, at de i øjeblikket arbejder på at øge sikkerheden.

- Vi har nedsat forskellige råd og udvalg, hvor også politiet, beredskabet og kommunen er repræsenteret. Her diskuterer vi sikkerheden i havnen - og det gør vi sammen med andre udvalg, hvor havnens brugere er med. I første omgang handler det om at finde ud af, hvad det er for nogle udfordringer, vi har - og derefter, hvordan vi løser dem, har Per Schultze, udviklingschef for byliv og byrum i By & Havn, forklaret til TV 2 Lorry.

Blandt andet skeler By & Havn til, om de skal følge i Aaalborg og Aarhus' fodspor og etablere termiske kameraer, der kan forhindre drukneulykker.

I Aalborg vurderes kameraerne at have reddet menneskeliv i mindst to tilfælde.

I Aarhus sættes der i løbet af næste år også termiske kameraer op langs Aarhus Å, som også skal give alarmmeldinger, når folk falder i vandet.

Ifølge en opgørelse fra TrygFonden har 167 mennesker i årene 2001 til 2017 mistet livet ved drukneulykker efter færdsel i landets havne. I langt over halvdelen af tilfældene har alkohol været impliceret i ulykkerne.

Drukneulykker i Københavns Havn

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Retten i Roskilde.

Mand erkender forsøg på voldtægt af børn via datingside

Skønhedsklinikken Cliuniq

Skønhedsklinik er nu sigtet 11 gange

blå blink

Politi og helikopter rykker ud til alvorlig ulykke på gård

Hærværk mod FCK-bus

FCK-bus overhældt med gul og blå maling kort før storkamp

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere