Berusede, unge mænd franarret “store beløb”: Nu har politiet fået gennembrud i sagen

Tidligere på måneden var politiet ude at advare mod pirattaxaer, nu er en person anhold for omfattende bedrag og tyveri.

Opdateret: 14:36
Den 22-årige mand er i et grundlovsforhør i dag blevet varetægtsfængslet i 17 dage

En våd og hyggelig tur i byen med vennerne kan hurtigt få tømmermændene på overarbejde, hvis du opdager, at du er blevet franarret dine penge, fordi du lige tog en pirattaxa i stedet for en rigtig hyrevogn på vej hjem.

Den situation er overgået flere borgere i København de seneste måneder. Det fik tidligere i november Københavns Politi til at advare borgere mod at tage de såkaldte pirattaxaer.

Mandag kan selvsamme politikreds så oplyse, at deres kollegaer i Østjylland på begæring fra Københavns Politi har anholdt en person, som sigtes for mindst 11 forhold af tyveri og 79 forhold af databedrageri for samlet cirka 400.000 kroner.

Det skriver Københavns Politi på Twitter.

(Artiklen fortsætter efter tweetet).

Anholdelsen skete søndag eftermiddag, og der er tale om en 22-årig mand. Han mistænkes for at stå bag endnu flere lignende forhold i andre politikredse.

Ifølge sigtelsen skulle tyverierne og de efterfølgende kontanthævninger være foregået i perioden mellem den 11. september og 24. oktober 2021.

Går efter unge, fulde mænd

Tidligere i november advarede Københavns Politi mod at gøre brug af pirattaxaer, og i den forbindelse beskrev de gerningsmandens metode således:

- Efter endt tur skal de betale med kreditkort på en dankortterminal i bilen, og når de forsøger at betale, bliver deres kode afluret, og transaktionen slår fejl. Herefter skabes der forvirring fra den eller de gerningsmænd, der sidder i bilen, og den forurettede får stjålet sit kreditkort.

- De forurettede vågner typisk op næste dag til en besked om, at deres kreditkort er misbrugt – ofte for ret store beløb.

Tyverierne ad kreditkortene er især gået ud over unge mænd i alderen 18 til 35 år, der efter en tur i byen har taget en pirattaxa hjem fra Indre By eller Nørrebro.

- Vi vil kraftigt opfordre til, at man ikke benytter sig af pirattaxaer, som både er ulovlige og – som vi har set på det seneste – indebærer en risiko for, at man får sit kreditkort stjålet, lød det i den forbindelse fra politikommissær Nicklas Poulsen, der er leder af tyverisektionen i Københavns Politi.

Det er deres vurdering, at manden har handlet alene, selvom der i et tilfælde var andre i bilen end ham.

Manden, der er dansk statsborger, er kendt af politiet, oplyser politikommissær Nicklas Poulsen til TV 2 Lorry.

Københavns Politi oplyser, at selvom den anholdte mandag fremstilles i grundlovsforhør, så fortsætter efterforskningen. De mistænker nemlig manden for at stå bag flere lignende forhold siden sommeren.