Beredskab i opråb efter flere redningsaktioner i nat

Tre gange i nat rykkede Hovedstadens Beredskab ud til anmeldelser om mulige drukneulykker, og nu kommer de med en klar opfordring til borgere i hovedstadsområdet.

Natten til søndag rykkede Hovedstadens Beredskab tre gange ud med dykkere, droner og overfladereddere i og omkring Københavns Havn, efter de havde modtaget anmeldelser om mulige drukneulykker. 

Men ved alle tre lejligheder viste det sig at være falsk alarm udløst af alkohol og forvirring hos personer, der havde valgte at bade om natten. 

Og det får nu Københavns Beredskab til at komme med en opfordring om at tænke sig godt om, så lignende situationer kan undgås. 

- Ved alle tre indsatser i nat, drejede det sig om personer, der havde indtaget alkohol og så besluttet at hoppe i vandet.

- Men de havde ikke styr på, hvor mange der var hoppet i vandet, og det udløste så anmeldelser om mulige forsvundne personer i vandet hos os, siger vagthavende operationschef hos Hovedstaden Beredskab, Michael Johnsen, til TV 2 Lorry, og understreger i den ombæring nogle helt simple råd ved badning, selvom det foregår om natten. 

Mand sigtet efter svømmetur

- Man bør følge de helt almindelige baderåd, og det vil blandt andet sige, at man skal holde styr på, hvem man er sammen med, og man skal kun gå i vandet, hvis man kan svømme, siger Michael Johnsen. 

Mens to af nattens hændelser blev overstået relativt hurtigt, endte den ene med en sigtelse fra politiet, da en person valgte at svømme fra et område ved Martin Luther Kings Vej til Islands Brygge på den anden side af havnen. 

Det oplyser Københavns Politi til TV 2 Lorry. 

- Jeg kan bekræfte, at vi har haft en sag, og at vi i den forbindelse har sigtet en mand, som nu vil modtage en bøde for episoden, siger Lars Ole Karlsen, der er vicepolitiinspektør ved Københavns Politi.

Ifølge tal fra Rådet for Større Badesikkerhed, mistede 67 personer livet efter at være druknet i danske havne i perioden 2014-2019. Af dem blev det vurderet, at 35 druknede alene uden mulighed for at få hjælp, og det har blandt andet været medvirkende til, at der er blevet opsat 52 lysende stiger i Nordsjælland og hovedstadsområdet.

Det kan du se mere om i indslaget fra TV 2 Lorry nedenfor. 

Kort nyt