Bekymring i København: Smitten er ude af kontrol

4.939 københavnere konstateret smittet de sidste syv dage

København er lige nu den kommune i Danmark, hvor der er flest smittede per 100.000 indbyggere. Med dagens tal fra Statens Serum Institut ligger hovedstaden øverst på listen over kommunernes smitteudbredelse med 4.939 smittede indbyggere de ´seneste syv dage. Det vækker bekymring - ikke mindst hos Sundheds- og Omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF), der konstaterer:

- Smitten er ude af kontrol.

Hovedstaden er ramt af omfattende nedlukning, men det er foreløbig ikke noget der ses på smittetallene, som er stigende.

- Vi kan desværre se, at antallet af ældre på plejehjem der er smittet er højere end i foråret, da det så værst ud. Vi har gjort rigtig meget - også mere end hvad vi kunne i foråret. Men vi kan desværre bare se, at tallene vokser og vokser dag for dag. At københavnerne står i kø for at blive testet - det er en meget bekymrende udvikling, siger hun.

Coronatræthed

Borgmesteren peger på, at coronatrætheden har meldt sig.

- Jeg tror de fleste er trætte af corona, trætte af restriktioner og ikke kunne se de mennesker, man gerne vil se. Og rigtig mange gør, hvad de kan for at overholde restriktionerne og så lige engang imellem, så slipper det. Men vi er nødt til at være ærlige - det her er en bekymrende situation, og der er kun et værktøj tilbage i værktøjskassen og det var det, vi så i marts, hvor alle blev sendt hjem. Og det er der ingen, der ønsker, at vi skal ud i, siger hun.

Borgmesteren mener dog ikke, at kommunen selv ikke gør nok for at advare om smitten og føre kampagne. Hun er derfor også indstillet på at se på alle tiltag - som for eksempel det, nabokommunen Frederiksberg netop har bebudet.

Her udsætter man fysisk skolestart for elever i 5. til 10. klasse til foreløbig 11. januar.