Beboere vil have alkoholforbud ved omstridt plads

Anker Jørgensens Plads i Sydhavnen har siden 2018 været plaget af larm, druk og slåskampe. Nu vil beboere og lokaludvalg have et alkoholforbud.

Vold, høj musik og heftig druk . Det har været hverdag for beboerne ved Anker Jørgensens Plads i Sydhavnen. Men det skal være slut nu.

Siden marts har beboere og lokaludvalget i området sendt hele fire breve med mulige løsninger til Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), teknik- og miljøborgmester, Ninna Hedeager Olsen (EL) og socialborgmester Mia Nyegaard (RV).

Men indtil nu er det ikke blevet til mere end et par toiletter og videoovervågning af området. Noget, der ifølge beboerne ikke har haft den ønskede effekt.

quote Det er simpelthen blevet for meget for beboerne. Der er for meget larm, uro og utryghed. De frygter, at de går en tredje sommer i møde med mange problemer

Hans Præstbro, formand for socialudvalget i Kgs. Enghave Lokaludvalg

Alkoholforbud

I et brev sendt i midten af juni kommer Kongens Enghave Lokaludvalg derfor med to konkrete tiltag, som, de mener, kan være med til at løse problemerne i området.

Der bliver drukket tæt på pladsen.
Der bliver drukket tæt på pladsen.
Foto: TV 2 Lorry

De foreslår at skabe et byrum ved Hørdumsgade, som kan være med til at aflaste området. Derudover foreslår de også, at der indføres et midlertidigt alkoholforbud på Anker Jørgensens Plads.

- Vi oplever, at der ikke er nogen fælles plan for, hvad der skal ske herude. Derfor peger vi på de her løsninger, og så håber vi, at de indvolverede forvaltninger går sammen og finder en løsning, siger Hans Præstbro, der er formand for socialudvalget i Kgs. Enghave Lokaludvalg.

Hans Præstbro fra Kgs. Enghave Lokaludvalg efterlyser en løsning på problemerne. 
Hans Præstbro fra Kgs. Enghave Lokaludvalg efterlyser en løsning på problemerne. 
Foto: TV 2 Lorry

Langvarigt problem

Problemerne ved Anker Jørgensens Plads er dog langtfra nye. Allerede i 2018 kunne TV 2 Lorry berette om uroligheder. 

Det skete, da Metroselskabet i foråret 2018 omdannede Mozarts Plads til metrobyggeplads. Herefter flyttede mange af de misbrugere og andre socialt udsatte, der tidligere opholdt sig på Mozarts Plads til Anker Jørgensens Plads.

- Det er simpelthen blevet for meget for beboerne. Der er for meget larm, uro og utryghed. De frygter, at de går en tredje sommer i møde med mange problemer, siger Hans Præstbro til TV 2 Lorry.

Faktisk er beboerne i området allerede så utrygge, at ingen har ønsket at stille op til interview omkring situationen. De frygter nemlig, at de bliver udsat for trusler. 

quote Vi har været for langmodige. Vi har blandt andet sat videokamera op, og det har ikke virket. Nu må vi gribe dybere i værktøjskassen. For de forhold, der er derude i dag, de er ikke acceptable.

Lars Weiss, Teknik- og Miljøudvalget, Københavns Kommune

Erkender langsom handling

I Københavns Kommune erkender de nu, at de har været for langsomme til at slå ned på uroen på og omkring pladsen.

- Vi har været for langmodige. Vi har blandt andet sat videokamera op, og det har ikke virket. Nu må vi gribe dybere i værktøjskassen. For de forhold, der er derude i dag, de er ikke acceptable, siger Socialdemokratiets Lars Weiss, der er medlem af Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune, og fortsætter:

Lars Weiss fra Socialdemokratiet erkender, at kommunen og politikerne har været for langsomme til at handle.
Lars Weiss fra Socialdemokratiet erkender, at kommunen og politikerne har været for langsomme til at handle.
Foto: TV 2 Lorry

- Vi er i dialog med Banedanmark om et areal vi muligvis kan leje af dem. Dem kan vi indrette, så de, der vil have nogle bajere, kan gøre det uden at genere andre, lyder det fra Lars Weiss.

Lars Weiss fortæller, at en aftale med Banedanmark er på trapperne. Han understreger dog også, at de er villige til at se på, om et alkoholforbud på pladsen skal være en del af løsningen.


_

_


Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Malene

"Jeg troede, jeg skulle dø" - Malene flyttede i ghetto og blev overrasket

Demonstration mod ghettolisten

playTil kamp for Mjølnerparken: Ny liste er "urimelig, umenneskelig og diskriminerende"

20080102-145005-6-1920x1283we

Marginaler sender nyt boligkvarter på forhadt liste - nu reagerer borgmester

20191203-163142-2-1920x1279we

playHer er de: Flere boligområder ryger af forhadt liste - et nyt er kommet på


København


Forsiden lige nu

Se flere