Beboere i Indre By i opråb efter nyt nattelivsudspil: "Alt det gode er væk"

Beboerforeninger i Indre By mener ikke, at et nyt nattelivsudspil gør nok for at bremse problemer med støj, affald og hensynsløs adfærd.

Pis i portene, brækklatter på fortovene, og narkoposer.

Beboerne i Indre By i København har i årevis forsøgt at få politikerne til at gribe ind over for nattelivet, som de mener over en længere årrække har medført en stor stigning i støj, affald og hensynsløs adfærd. 

Derfor var beboerne særdeles begejstrede, da der i marts blev præsenteret en indstilling til en fremtidig plan for nattelivet i København, hvor det var en erklæret målsætning at lægge en dæmper på nattelivet. 

Men der var også en lang række kritikere af indstillingen, og derfor blev den revurderet af Kultur- og Fritidsforvaltningen, og på torsdag skal politikerne på rådhuset behandle et nyt bud en fremtidig indretning af nattelivet i København. 

Men det nye nattelivsudspil er ikke blevet modtaget positivt hos flere beboerforeninger i Indre By, der derfor har sendt et åbent brev til politikerne på Københavns Rådhus. 

Pis, bræk og narko

De tror nemlig ikke, at rammerne i den nye indstilling vil føre til ændringer af de problemer i Indre By, som som de mener, nattelivet medfører. 

- Normalt lider vi under en masse støj. På Vestergade er der eksempelvis hver fredag og lørdag omkring 200-300 mennesker på gaden hele natten igennem. Og så vågner vi op til pis i portene, brækklatter på fortovene, og narkoposer, vi skal sørge for ikke kommer i kontakt med vores hunde, siger Søren Rud, der er formand for Nørre Kvarters Beboerforening og en af medunderskriverne på brevet til politikerne. 

- Nu var der endelig kommet en plan for nattelivet, der for første gang i otte-ti år kom beboerne i møde. Men fordi nattelivsindustrien så himler op og siger, det går ud over dem, så bliver det hele sendt tilbage til forvaltningen. Og nu er de så kommet tilbage med et nyt forslag, hvor alle de gode ting er taget ud, siger han. 

I den oprindelige plan skulle der ikke gives nye bevillinger til barer og natklubber, der ville holde åbent efter 24, og de eksisterende bevillinger skulle ikke fornyes. Derudover skulle der være opholdsforbud de steder, hvor beboere oplevede mange støjgener.

I indslaget nedenfor kan du se mere til den kritik, det første nattelivsudspil medførte:

Dansk Erhverv melder sig nu i debatten om en ny plan for mindre støj i Københavns natteliv.

Vil udskyde nye regler i et år

Men forslaget til de indgreb førte til kritik fra flere, der påpegede at lige præcis restaurationsbranchen har lidt voldsomt under corona-nedlukningen, og derfor ville de nye regler være et potentielt dødsstød. 

Og den problematik anerkender Søren Rud, der derfor foreslår at udskyde de nye regler med et år, indtil branchen igen er kommet på fode. 

- Vi elsker byen, og det er derfor, vi bor her og kæmper for den. Men henvisningen til corona-situationen er netop årsagen til, man har sendt den gode plan tilbage. Det er en plan, der først træder i kraft 1. januar, og som skal gælde i fire år. Der foreslår vi så til politikerne, at man kan udskyde planen for de nye regler i et år, hvor vi så kan håbe, der er kommet mere ro på corona-situationen, siger Søren Rud. 

I bor dejligt og centralt. Må I så ikke tage de gener, der følger med det?

- Det gør vi også, og der er masser af andre gener. Men det, der er sket indenfor nattelivet, er sket indenfor de sidste 10-12 år. Og det er jo ikke Hr. og Fru Jensen, der har lavet en hyggelig bar. Det er en nattelivsindustri og kæmpe penge, der ryger rundt, siger Søren Rud. 

Kultur- og Fritidsudvalget behandler det det nye nattelivsudspil på et møde torsdag den 26. april. 


 








Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik