Audi beslaglagt efter vanvidskørsel - bilist kørte 188 km/t

En civil politipatrulje målte fredag en Audi til at køre mere end det dobbelte af den tilladte hastighed.

Københavns Politi har fredag aften beslaglagt en Audi, som blev målt til at køre 188 kilometer i timen på en strækning med en fartgrænse på 90, oplyser vagtchef Esben Godiksen fra Københavns Politi.

Det skete på Lyngbyvej, hvor politiet patruljerede i civile biler og ved en måling afslørede den alt for høje fart.

- Føreren bliver sigtet for forskellige overtrædelser af færdselsloven, blandt andet for vanvidskørsel, fortæller Esben Godiksen.

Sagen fra fredag aften er blot den seneste i rækken af vanvidsbilisme, og det fik fredag formiddag Københavns Politi til at komme med et opråb på Twitter, efter at man i løbet af ugen blandt andet har haft tre sager, hvor biler er blevet beslaglagt.

Fælles for de tre sager var, at det ikke var bilejernes selv, der kørte, men bilejernes børn, som enten kørte alt for stærkt eller i beruset tilstand.

Betegnelsen "vanvidskørsel" blev indført i ordensmagtens officielle vokabular i forbindelse med en lovstramning, som trådte i kraft for lidt over et år siden.

Med stramningen fastsatte politikerne en række forseelser, som må anses for at være særligt grove - eller vanvittige, om man vil, så de skal straffes særlig hårdt.

Det gælder blandt andet fartforseelser, hvor den tilladte hastighed overskrides med det dobbelte.

Ud over en klækkelig bødestraf skal en sådan forseelse i udgangspunktet udløse en konfiskation af bilen. Det vil med andre ord sige, at staten overtager ejerskabet af bilen, og dens værdi er dermed tabt for ejeren.

Det er domstolene, som træffer afgørelse om, hvorvidt der skal ske konfiskation. Men politiet kan beslaglægge en bil - altså tage den i sin varetægt - med henblik på at få den konfiskeret senere hen.

/ritzau/