Atomkraft fra Nørrebro: Troels håber, at hans reaktor kan redde verden

Virksomheden Seaborg Technologies satser på at stå klar med en ny type atomreaktor i 2025. Målet er at løse klimakrisen.

Hele verden har sat sig et fælles mål for fremtiden: Reducér CO2-udledning og begræns den globale opvarmning.


Og for Seaborg Technologies på Nørrebro i København er svaret en særlig form for atomkraft, som endnu ikke er blevet udbredt på verdensplan trods mange års forskning. 

Der er tale om en såkaldt 'smeltet salt-reaktor', som blev opfundet tilbage i 1950'erne. En type reaktor som på papiret er mere sikker, end dem vi kender i dag.

Kort fortalt skyldes det, at atomreaktoren, hvis den går i stykker, lækker et flydende materiale, som størkner. Man vil altså - i tilfælde af uheld - ikke sprede radioaktiv stråling i samme omfang som tidligere set ved ulykker verden over.

Det danske projekt startede tilbage i 2014, hvor de seks grundlæggere, der alle har en baggrund i atomfysikkens verden, besluttede, at de ville redde klimaet.

Inden 2022 regner man med, at virksomheden kommer op på lige knap 80 ansatte. Og allerede i 2025 håber man på at stå klar med en færdig løsning.

Mød den administrerende direktør Troels Schönfeldt i YouTube-videoen herunder. Hør, hvorfor han tror, at vi kan være et vigtigt skridt tættere på at redde kloden:

Seaborg Technologies udvikler en atomreaktor på Nørrebro i København. Deres teknologi skal være med til at nedbringe co2 udledning i Sydøstasien.