App kan hjælpe med at sikre dig mod digitale svindlere

Den gratis app Mit Digitale Selvforsvar giver gode råd til at undgå digital svindel, som særligt er et problem i juletiden.

"Mit Digitale Selvforsvar" er den eneste app mod digital svindel, hvor myndigheder, politiet, virksomheder, NGO'er og foreløbigt flere end 150.000 borgere er samlet.

Fup sms'er, falske hjemmesider eller fup-mails.

Op mod jul skal du være ekstra opmærksom på digitale svindlere. Og hovedstadsområdet er den landsdel med flest anmeldelser om digital svindel.

- Her i juletiden ser vi tit, at der kommer de her fuphjemmesider, hvor borgerne bliver snydt og ikke får deres varer, siger Peter Reisz, vicepolitiinspektør, afdelingen for økonomisk kriminalitet, Københavns Politi til TV 2 Lorry. 

App'en indeholder også en fane, hvor man kan indsende tips. Forbrugerrådet Tænk står for at informere i app'en om de fup sms'er eller emails, der i i omløb.

Men der er hjælp at hente i den gratis app "Mit Digitale Selvforsvar", som Forbrugerrådet Tænk og Trygfonden står bag.

"Mit Digitale Selvforsvar" er den eneste app mod digital svindel, hvor myndigheder, politiet, virksomheder, NGO'er og foreløbigt flere end 150.000 borgere er samlet.

Læs også Snyd på facebook: Hvorfor fupper firmaer med falske konkurrencer?

Appen indeholder gode råd til at undgå digital svindel og kommer løbende med advarsler om falske e-mails, fup-konkurrencer og svindel sms'er, der er i omløb. 

- App'en hjælper dig til at gennemskue, hvad det er for nogle svindelforsøg, som du risikerer at blive udsat for. Den giver dig mulighed for at dele de her ekspempler og advarsler sammen med din familie og omgangskreds, siger Ulla Malling, projektchef, Mit Digitale Selvforsvar, Forbrugerrådet Tænk til TV 2 Lorry. 

App'en er gratis foreløbigt har flere end 150.000 borgere downloadet det lille hjælpeværktøj. 

Flere forbinder måske digital svindel med noget, som ældre mennesker udsættes for. Men det kan være os allesammen, for de digitale svindlere er udspekulerede. Derfor opfordrer Ulla Malling til at vi bliver bedre til at tale om, at digital svindel kan ramme os allesammen. 

-App'en giver os en mulighed for at italesætte, at den her svindel findes, og på den måde kan vi i virkeligheden hjælpe hinanden med at være opmærksomme på, at vi skal passe på, siger Ulla Malling. 

01:01

Kort nyt

Luk video

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik