Anonymt tip førte til sur smiley og stor bøde til Coop-butik

Salg af tilbagekaldt rullepølse sendte Fødevarestyrelsen ud til en fakta på Amager.

Har du været i fakta på Amagerbrogade og købt rullepølse, så kan det være, du lige skal tjekke, om det er en af dem, der blev tilbagekaldt 10. juli.

En henvendelse til Fødevarestyrelsen fra en anonym forbruger gav anledning til, at de tog ud på kontrolbesøg i fakta på Amagerbrogade 242. 

Det skriver styrelsen i den seneste kontrolrapport fra butikken.

I rapporten fremgår det ikke, hvad den anonyme forbrugerhenvendelse gik på, men under besøget fandt Fødevarestyrelsen ud af, at fakta-butikken ikke havde fjernet syv pakker med rullepølse, der ellers var blevet tilbage kaldt fem dage tidligere på grund af risiko for listeria. 

Efterfølgende oplyste Coop via sit interne alarmsystem alle deres butikker om at tjekke for syv forskellige varianter af rullepølser.

I fakta på Amagerbrogade drejede det sig konkret om to typer af rullepølser fra Pålækker og en fra Den Grønne Slagter.

To timer lang kontrol

Mens personalet i butikken tilsyneladende havde fjernet rullepølserne fra Pålækker, så kostede det fakta-butikken en bøde på 40.000 kroner, at der i køledisken lå syv pakker med 'Rullepølse med løg og krydderier' fra Den Grønne Slagter, som var tilbagekaldt.

(Artiklen fortsætter under faktaboksen)

COOP: Hver fejl er én for mange

Det er fødevarevirksomheden Danish Crown Foods A/S, der under en prøve fandt listeria i enkelte af produkterne. En bakterie, der kan være et problem i fødevarer med lang holdbarhed ved køletemperatur.

Infektion med Listeriabakterier, hvor symptomerne blandt andet kan være influenzalignende symptomer, feber og hovedpine og i sjældne tilfælde mavetarmproblemer, oplyser Fødevarestyrelsen.

Efter kontrollantens fund af de tilbagekaldte rullepølser blev de straks fjernet, står der i kontrolrapporten.

Under den to timer lange kontrol, hvor blandt andet også virksomhedens rengøring og vedligeholdelse blev gennemgået, var der ikke anledning til yderligere bemærkninger.

Du kan læse COOP's reaktion på kontrolrapporten i faktaboksen.