Amanda brugte 258 timer på at samle verdens største puslespil

En studerende fra Aalborg Universitet København har samlet verdens største puslespil, som nu hænger i universitetets lokaler i Sydhavn.

Tålmodighed er en dyd.

Og det gamle, velkendte ordsprog passer som fod i hose hos 24-årige Amanda Liv Hvilshøj Funch, som har en helt særlig evne til at lægge kæmpestore puslespil.

For når 24-årige Amanda for alvor går i gang med et nyt projekt, så blegner "puslespils-mesterværkerne" rundt omkring i de små hjem i den grad ved siden af.

Amanda Liv Hvilshøj Funch, der netop har afsluttet sin bachelor på civilingeniøruddannelsen, er nemlig en inkarneret puslespils-entusiast. Hun begyndte at samle enorme puslespil i en ung alder, og allerede som 16-årig opnåede hun den første af sine i alt tre verdensrekorder, som hun har fået for at samle store puslespil i årenes løb.

Og nu er hun for nylig blevet færdig med endnu ét. På tre måneder har Amanda formået at færdiggøre verdens største puslespil i 2020, der tæller intet mindre end 42.000 brikker.

I alt har hun brugt 258 timer på puslespillet, der afbilder 208 seværdigheder fra verdens syv kontinenter – og af den grund hedder puslespillet ’Around the world’.

Amanda Liv Hvilshøj Funch har taget sin bachelor på Aalborg Universitet København, hvor hun også skal i gang med sin kandidat.

Op det er netop universitet, der har valgt at hænge det store puslespil op som et kunstværk på uddannelsestedets lokaler i Sydhavn. 

Puslespillet har i alt 42.000 brikker og består af syv "små" puslespil på hver 6000 brikker, spm til sidst kan sættes sammen.
Puslespillet har i alt 42.000 brikker og består af syv "små" puslespil på hver 6000 brikker, spm til sidst kan sættes sammen.
Foto: Amanda Liv Hvilshøj Funch

Og det glæder Amanda Liv Hvilshøj Funch, der på ingen måde havde vægplads til det store puslespil hjemme hos hende selv på Amager.

- Jeg har et tidligere puslespil, der hænger på Frederiksberg Skole. Så det er rigtig fedt, at universitetet vil hænge det op, da jeg skal tage min kandidat her - så det er mere personligt og tættere på, når det hænger på universitetet, siger hun til TV 2 Lorry. 

Brikkerne blev brugt som afslapning

Amanda Liv Hvilshøj Funch brugte puslespillet som afslapning i en stresset periode med eksaminer - og der var nok at gå i gang med. 

Puslespillet var nemlig pakket i syv poser á 6.000 brikker, så på den måde har Amanda faktisk samlet syv puslespil. 

Efterfølgende har hun også brugt tid på lime det hele sammen til ét langt værk, før det blev hængt op.

Det imponerende værk er mere end syv meter langt og halvanden meter bredt.
Det imponerende værk er mere end syv meter langt og halvanden meter bredt.
Foto: Amanda Liv Hvilshøj Funch

Og man kan roligt forestille sig, hvor stort et projekt det må have været, når man ser størrelsen på puslespillet. Det imponerende værk måler nemlig 7,5 gange 1,5 meter.

Undervejs har Amanda Liv Hvilshøj Funch modtaget en del reaktioner. 

- Dem jeg mødte, da jeg satte puslespillet op på universitetet, har været fascineret af, at jeg har tålmodighed til at samle det, siger hun til TV 2 Lorry. 

 
 
Foto: Amanda Liv Hvilshøj Funch

Puslespillet har fået en særlig plads

Martin Vive Ivø, der er campuschef på AAU København, fortæller, at puslespillet tilbyder forbigående en pause.

- Det er helt oplagt, at resultatet af Amandas fokuserede arbejde passer perfekt ind på campus. Hun er selv studerende på AAU København, og puslespillets motiv passer godt til et universitet med et bredt internationalt udsyn som AAU, hvor studerende og forskere fra hele kloden arbejder på at skabe viden for verden, siger han.

Spørger man Amanda Liv Hvilshøj Funch, så har hun ikke planer om foreløbig at kaste sig ud i et lignede projekt.

- Helt ærligt, nej. Der udkommer godt nok et puslespil, der slår dette her til august, men jeg tror lige, jeg tager det stille og roligt og starter på min kandidatuddannelse, før jeg tænker på at gå i gang med et større puslespilsprojekt, siger hun.