Amagerkaner langer ud efter guldet til VM i banecykling

23-årige Amalie Dideriksen fra Amager har en god mulighed for at blive verdensmester i parløb, når VM i banecykling 2020 begynder i Berlin onsdag.

Der er store forventninger til de dobbelte europamestre og Amalie Dideriksen og Julie Leth, som skal forsøge at hente en ny VM-medalje onsdag.

quote Generelt er jeg fortrøstningsfuld forud for VM. Vi har haft en fin forberedelse, og rytterne har vist gode takter.

Mathias Møller Nielsen, landstræner

-Jeg tror, vores chancer er rimelige gode. Det er altid svært at sige, men vi fik bronze sidste år. I parløb er der mange ting, som spiller ind. Man skal time sine skift godt, time spurterne, forstå hinanden og læse hinanden, selv om man har utrolig kort tid til at kommunikere undervejs, så der er mange ting, der skal gå op i en højere enhed, men det er også det, der gør det til en fed disciplin, siger Amalie Dideriksen.

Amalie Dideriksen (th.) og Julie Leth (tv.) skal skal ramme deres absolutte topniveau for at få gode resultater med hjem fra VM i banecykling 2020.
Amalie Dideriksen (th.) og Julie Leth (tv.) skal skal ramme deres absolutte topniveau for at få gode resultater med hjem fra VM i banecykling 2020.
Foto: TV 2 Sport

Det blev til VM-bronze i 2019, og landstræner Mathias Møller Nielsen tror på, at de danske kvinder har både styrken og det taktiske overblik til igen at køre med om topplaceringerne – men han peger også på, at konkurrencen til et VM kort før OL er enormt hård, og at lige netop parløbet har mange faktorer, der kan være svære at forudse.

- Generelt er jeg fortrøstningsfuld forud for VM. Vi har haft en fin forberedelse, og rytterne har vist gode takter. VM er det sidste store stævne inden OL, så vi må formode, at de andre nationer også kommer godt forberedt. Derfor skal vi ramme vores absolutte topniveau for at få gode resultater med hjem, men gør vi det, ser jeg det også som realistisk, at vi kommer hjem med en VM-medalje, siger Mathias Møller Nielsen.

VM kan følges på TV2 Sport og TV2 Play fra onsdag den 26. februar til søndag den 1. marts.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

20201216-083442-L-1920x1258we

København får international tennisturnering til sommer

20_percent

playHæderkronet boldklub venter spændt på mulig genåbning: "Det betyder jo alt"

ipiccy_image

playTvillingebrødre på glatis: Hockeyfamilie lavede egen bane i baghaven

20180408-132422-L-1920x1277we

København vil være verdens mest aktive storby

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere