Amagerkaner langer ud efter guldet til VM i banecykling

23-årige Amalie Dideriksen fra Amager har en god mulighed for at blive verdensmester i parløb, når VM i banecykling 2020 begynder i Berlin onsdag.

00:57

Kort nyt. Video: TV 2 Sport

Der er store forventninger til de dobbelte europamestre og Amalie Dideriksen og Julie Leth, som skal forsøge at hente en ny VM-medalje onsdag.

Generelt er jeg fortrøstningsfuld forud for VM. Vi har haft en fin forberedelse, og rytterne har vist gode takter.

Mathias Møller Nielsen, landstræner

-Jeg tror, vores chancer er rimelige gode. Det er altid svært at sige, men vi fik bronze sidste år. I parløb er der mange ting, som spiller ind. Man skal time sine skift godt, time spurterne, forstå hinanden og læse hinanden, selv om man har utrolig kort tid til at kommunikere undervejs, så der er mange ting, der skal gå op i en højere enhed, men det er også det, der gør det til en fed disciplin, siger Amalie Dideriksen.

Amalie Dideriksen (th.) og Julie Leth (tv.) skal skal ramme deres absolutte topniveau for at få gode resultater med hjem fra VM i banecykling 2020. Foto: TV 2 Sport

Læs også Ballerup bliver vært for VM i banecykling i 2024

Det blev til VM-bronze i 2019, og landstræner Mathias Møller Nielsen tror på, at de danske kvinder har både styrken og det taktiske overblik til igen at køre med om topplaceringerne – men han peger også på, at konkurrencen til et VM kort før OL er enormt hård, og at lige netop parløbet har mange faktorer, der kan være svære at forudse.

Læs også Seksdagesløbet vender tilbage til København - afholdes i Royal Arena

- Generelt er jeg fortrøstningsfuld forud for VM. Vi har haft en fin forberedelse, og rytterne har vist gode takter. VM er det sidste store stævne inden OL, så vi må formode, at de andre nationer også kommer godt forberedt. Derfor skal vi ramme vores absolutte topniveau for at få gode resultater med hjem, men gør vi det, ser jeg det også som realistisk, at vi kommer hjem med en VM-medalje, siger Mathias Møller Nielsen.

Læs også Amalie fra Amager kåret som Årets Cykelrytter

VM kan følges på TV2 Sport og TV2 Play fra onsdag den 26. februar til søndag den 1. marts.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik