Amager Fælleds Venner lider nederlag: Klager og politianmeldelse mod Fælledbyen afvist

Flere klager og en politianmeldelse i forbindelse med byggeriet af Fælledbyen på Amager Fælled er nu blevet afvist. Amager Fælleds Venner er uenige i afgørelsen og har indsendt en ny klage.

Bølgerne går stadig højt i forbindelse med byggeriet af af Fælledbyen på Lærkesletten på Amager Fælled, og nu er der tilføjet endnu et kapitel i sagen. 

Da det indledende arbejde med byggeriet gik gang i februar, reagerede en række grønne organisationer omgående med at foretage en politianmeldelse og indsende flere klager til Miljøstyrelsen. 

Ifølge klagerne og politianmeldelsen var der blandt andet urent trav i forhold til ulovlig forstyrrelse af fugle og padder og en overtrædelse af både jagtloven og den såkaldte VVM-tilladelse, der dækker over en række naturhensyn, der skal efterleves ved byggeriet.

Men både klager og politianmeldelsen er nu blevet afvist. Sidstnævnte fordi politiet slet ikke mente, sagen burde ligge hos dem, men derimod hos Miljøstyrelsen.

Og ifølge direktøren i Fælledby P/S, Erling Thygesen, bør afgørelsen respekteres af klagerne.

- Vi har forståelse for, at der er delte meninger om opførelsen af Fælledby, og vi ser mest de fremførte klager og politianmeldelser, som et forsøg på at fremme en bestemt dagsorden.

- Vi har i planlægningen af Fælledby været meget grundige i arbejdet med at beskytte naturen bedst muligt, og det glæder os meget, at alle myndigheder nu også har vurderet, at vi gør det rigtige, siger Erling Thygesen i en pressemeddelelse fra By & Havn.


Indleder ny klagesag

Amager Fælleds Venner er en af de organisationer, der stod bag klagesagen, men her har man ikke umiddelbart tænkt sig at lade sagen ligge. 

- Vi er kede af afgørelsen, og vi er til dels uenige i den. Der bliver lagt vægt på, der ikke er fundet dyr, der har mistet livet, men undersøgelserne er lavet, da vandsalamanderen er i vinterhi under jorden, og derfor har man ikke kunne se, om de er blevet knust i forbindelse med arbejdet, siger talsmand for Amager Fælleds Venner, Steffen Rasmussen, til TV 2 Lorry, der fortæller, at de derfor har indledt en ny klagesag. 

- Ynglesæsonen er nu mere fremskeden, ligesom aktiviteten hos dyrene er det, og det mener vi, bør føre til en ny vurdering, og derfor har vi også fremsendt en ny klage, siger Steffen Rasmussen.

Danmarks Naturfredningsforening i København var også afsender på klagen, og de mener også, der bør foretages en ny vurdering i sagen. 

- Miljøstyrelsen foretager flere vurderinger som kan diskuteres og som de lader falde du til By&Havns fordel. Vi er ikke enige i alle vurderingerne. Vi mangler helt at Miljøstyrelsen konkret forholder sig til, at arbejdet er startet, før der forelå en tilladelse, og derfor mener vi, det kan give mening at få foretaget en ny vurdering i sagen, siger Knud Erik Hansen, der er formand for Danmarks Naturfredning København til TV 2 Lorry. 

I klippet nedenfor kan du se et tidligere indslag fra TV 2 Lorry fra en demonstration mod byggeriet.

Lige siden et flertal i Københavns Borgerrepræsentation vedtog at der skal bygges ny bydel på Lærkesletten på Amager, er protester og debat taget til.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

legeplads-skodsborg

Corona-slid i naturen: Nu skal der hyres til at renovere

Arkivfoto

playInsekthotel skal fremme naturen langs jernbanen

svo dykker skrald1

Øldåser og bildæk lå på havbunden - historisk antal frivillige gav en hånd med

20170801-154119-4-1920x1281we

Nu er Strandengen fredet: Alligevel vækker afgørelse bekymring

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere