Amager Fælled Skole frygter elever fra Ørestad

Op mod 250 børn fra Ørestad Skole skal de næste tre år undervises i pavilloner ved Amager Fælled Skole. Nu har Amager Fælled Skole sendt et bekymringsbrev til kommunen.

Når eleverne på Amager Fælled Skole efter sommerferien møder i skole, skal de til at dele både legeplads og idrætsfaciliteter med op mod 250 ekstra elever fra Ørestad Skole. De næste tre år skal eleverne fra Ørestad nemlig undervises i pavilloner lige ved Amager Fælled Skole. Og det skaber bekymring på begge skoler. 

Skolebestyrelsen på Amager Fælled Skole har derfor sendt et bekymringsbrev til Børne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune, der har truffet beslutningen om at flytte Ørestad-eleverne til Amager Fælled Skole.

”Trivslen socialt og fagligt bliver uden tvivl udfordret, hvis vi fra august 2020 skal rumme yderligere 175-250 børn. Dette vil ikke kun ramme AFS’s (Amager Fælled Skoles, red.) børn, men også de udefrakommende børn”, skriver skolebestyrelsen blandt andet i brevet.

Bekymringerne retter sig både mod "børnenes trivsel, deres læringsmiljø, trafikale logistiske udfordringer og ikke mindst det økonomiske aspekt", lyder det i brevet. 

Skolebestyrelsen frygter, at de mange ekstra elever vil gå ud over både børn og voksnes trivsel.

- Det er vigtigt at understrege, at det ikke er fordi, vi ikke kan lide Ørestad Skole. Men vi synes ikke, der er kapacitet og plads til at huse dem. Vi er jo bange for, at det både mentalt og fysisk bliver for hårdt for skolens elever. Og vi frygter, at lærerne siger op på grund af kaos, fordi der ikke er nok fysisk plads, lyder det fra Anders Anderskov, formand for Amager Fælled Skole skolebestyrelse.

Pladsmangel på Ørestad Skole 

Pladsmangel på Ørestad Skole har resulteret i, at et udsnit af skolens elever nu skal undervises et andet sted. TV 2 Lorry har tidligere fortalt om, hvordan udflytningen af eleverne også har skabt frustrationer blandt forældre til børn på Ørestads Skole. De er bekymrede over den fire kilometers afstand mellem de to skoler, manglende adgang til skolegård, idrætsfaciliteter og faglokaler. 

Manglende faglokaler 

Skolebestyrelsen fra Amager Fælled Skole har i deres brev til Børne- og Ungdomsforvaltningen bedt forvaltningen om at forholde sig til en række punkter og spørgsmål - heriblandt spørgsmålet om adgangen til idrætsfasciliteter for de mange ekstra børn. 

"Vi er allerede nu udfordret på idrætsfaciliteter, selvom der udbygges. Dette har vi flere gange gjort Børne-og Ungdomsborgmesteren og B&U Udvalgene opmærksom på i årene fra 2015-2017. Så hvordan vil man forholde sig til dette nu, hvis flere klasser skal have idræt, og der stadig mangler plads?", skriver de i brevet til forvaltningen. 

De mange bekymringer kan borgmester for Børne- og Ungdomsforvaltningen Jesper Christensen godt forstå. 

-   Jamen jeg kan sagtens forstå en bekymring for, hvordan skoledagen skal være, når man skal rumme børnene udefra. I forhold til idrætsfasciliteter er det noget, man sammen skal kigge på. Hvis det er et problem, så skal vi finde alternative løsninger og se på, hvad der er i nærheden. 

Betyder det, at eleverne fra Ørestad Skole måske skal hen til en helt tredje skole for at få idrætsundervisning?

- Det kan jeg ikke afvise. 

Det er den bedste løsning 

Flere alternativer til genhusning af eleverne fra Ørestaden har tidligere været oppe at vende. Skolebestyrelsen på Ørestad Skole har blandt andet foreslået politikerne at bygge pavilloner over den kanal, der ligger tæt på skolen. Men den idé er blevet afvist af kommunen.

- Det har vi indtil nu ikke været muligt. Og det har ikke kunnet nås i forhold til deadline, vi har i forhold til, hvornår børnene starter i skole. Men det kigger vi på fremover, siger Børne- og Ungdomsborgmester Jesper Christensen (A). 

Det er endnu ikke afklaret, hvilke klassetrin og hvor mange elever, der skal genhuses i pavillonerne ved Amager Fælled Skole. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Uddannelse

edl gabriel(2)

Geniale Gabriel: 9-årig dyster mod 9. klasser i stor forskerkonkurrence

Utterslev Skole udefra

play69 skoler og Falck står foran kæmpe opgave i København

80_percent

playIdrætslærer går nye veje med motionsdag fra helvede

Rosa Overgaard 2

I Køge intensiverer man kampen mod drilske bogstaver og lyde

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere