Alchemist kåret til årets bedste danske restaurant

Alchemist med kok Rasmus Munk i spidsen prisen er blevet kåret som Danmarks bedste restaurant af White Guide Danmark.

Rasmus Munk har fået sin første pris, efter at hans restaurant Alchemist er blevet kåret til Danmarks bedste.

”Oplevelsen ved et besøg på Alchemist er så omfattende og fulddækkende, at en sådan totalitet aldrig er blevet set før.”

Sådan lyder de indledende og rosende ord, efter at Alchemist - med stjernekokken Rasmus Munk i spidsen - mandag aften blev kåret til Danmarks bedste restaurant af White Guide, som kalder sig Nordens førende restaurantguide.

Læs også Kom med bagom Danmarks måske dyreste restaurantprojekt

White Guide udkommer en gang om året i Danmark med mere end 300 nye anmeldelser af de bedste restauranter i hele landet.

Det er stadig lidt uvirkeligt, at vi allerede har vundet prisen, fordi vi kun har haft åbent i fire måneder

Rasmus Munk, chefkok og medejer, Alchemist

Og i beskrivelsen af vinderen, står der følgende om Alchemist, der ligger på Refshalevej i København:

”Det musiske og visuelle understøtter med en næsten overdreven lethed den æteriske tilstand, hvori vi alle skal stoppe op og tænke over, hvad det er, vi gør med os selv, det vi spiser, og den jord vi bor på. At magte så meget i et eneste måltid er uovertruffent og udløser, at Alchemist med Rasmus Munk og hele hans crew kan høste prisen som årets bedste restaurant.”

Det koster det at spise på Alchemist

Menuen på Alchemist koster 2.500 kr. pr. næse, og med den billigste vinpakke (1.500 kr.) løber det op i 4.000 kr.

 

Vælger man den eksklusive vinmenu, så ender prisen på 7.495 kr. pr. mand.

 

Der er plads til 40 gæster ad gangen.

"Det er uvirkeligt"

Rasmus Munk fortæller dagen derpå, at han er overrasket over, at Alchemist  allerede har vundet en pris set i lyset af, at man først åbnede restauranten den 4. juli. Kåringen havde han udset sig, men først en gang i fremtiden.

- Jeg havde først set den her pris komme om nogle år, så det betyder åbenbart, at vi gør et eller andet rigtigt, siger Rasmus Munk til TV 2 Lorry.

- Det er stadig lidt uvirkeligt, at vi allerede har vundet prisen, fordi vi kun har haft åbent i fire måneder. De andre restauranter på top ti-listen er jo i verdensklasse, og det kunne sagtens have set anderledes ud, så vi er selvfølgelig meget glade og taknemmelige for at få prisen. Det er et kæmpestort skulderklap til hele holdet.

Første pris til Alchemist

Ifølge Svend Rasmussen, der er madanmelder på Berlingske og TV 2, er White Guide især store i Sverige, hvor de i knap 15 år har udgivet deres restaurantguide – og først i 2015 kom guiden også til Danmark.

Jeg regner med, at Alchemist er med til de helt store kåringer til foråret

Svend Rasmussen, madanmelder på Berlingske og TV 2

Af den grund er White Guide Danmark ikke en af de allerstørste priser, der er at vinde indenfor restaurantbranchen. Men Svend Rasmussen mener ikke, at man behøver kimse ad kåringen.

- I og med at Rasmus Munk endnu ikke har kunnet deltage i andre konkurrencer før, så er det i virkeligheden den første pris, han får. På den måde vil den helt sikkert betyde noget for ham, fordi det kan være startskuddet til, hvad der kan komme, siger Svend Rasmussen til TV 2 Lorry.

Vil måle sig med de store

Det bliver dog først i 2020, at Alchemist for alvor skal stå sin prøve, når de helt store kåringer i form af Michelinguiden og 'The Worlds 50 Best Restaurants' kommer på banen.

- Jeg regner med, at Alchemist er med til de helt store kåringer til foråret, og det er også de priser, der for alvor vil betyde noget for Rasmus Munk, for han vil rigtig gerne måle sig med de største restauranter i Europa og resten af verden, siger Svend Rasmussen, der gav restauranten seks stjerner, da han anmeldte den for Berlingske i sommer.

Læs også Alchemist genåbner: 50 retters menu og totaloplevelse på fem timer

Og Rasmus Munk håber da også på fremtidige skulderklap på den helt store scene.

- Vi håber på at få noget anerkendelse fra Michelin-guiden, og så vil vi da også gerne være en del af listen over de 50 bedste i verden, men først og fremmest vil vi gerne fokusere på det, vi laver.

- At vinde priser er ikke det vigtigste, men det er selvfølgelig en drivkraft og motivation for hele holdet på 50 mand, som er med til at gøre, at restauranten fungerer hver dag, siger Rasmus Munk.

Prisen fra White Guide Danmark er i øvrigt ikke den eneste, der er tilfaldet Alchemist i løbet af de seneste dage. Søndag blev restauranten også tildelt prisen som ’Årets Gennembrud’ af Den Danske Spiseguide.

I en dokumentar har TV 2 Lorry fulgt Rasmus Munk lige fra den spæde start - hvor restauranten skulle bygges op –  frem mod den store åbning.

Se hele dokumentaren herunder.

56:14

Foto: John Rahbek - TV 2 Lorry

Luk video

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?