85 almene boliger er på vej på Papirøen

Snart kan byggeriet af 85 almene familie- og ungdomsboliger på Papirøen gå i gang.

Drømmer du om en billigere lejebolig med havudsigt midt i København? Så læs videre, for der er nemlig godt nyt. 

Om få år vil det attraktive område, Papirøen, summe af liv. For nu skal den flere hundrede år gamle holm omdannes til en helt ny bydel med mere end 300 boliger, hvoraf en fjerdedel skal være almene, og et nyt vandkulturhus til københavnerne.

I går besluttede Økonomiudvalget i Københavns Kommune at give grønt lys til et såkaldt grundkapitallån fra kommunen, så der kan bygges de knap 90 almene boliger på øen – 63 familieboliger og 22 ungdomsboliger. Dermed kan der snart tages første spadestik til den nye bydel på Papirøen.

Det skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse. 

- København må aldrig blive en VIP-by. Derfor er det fuldstændigt afgørende, at vi får bygget flere almene boliger, som københavnere med helt almindelige indkomster har råd til. Papirøen bliver et attraktivt sted at bo, og der skal selvfølgelig også være plads til byens børnefamilier og studerende. Jeg er rigtig glad for, at vi har sikret, at hver fjerde bolig i det nye kvarter bliver almen – og jeg glæder mig til at se den lille bydel blomstre op i hjertet af København, siger overborgmester Frank Jensen, Soc. Dem.

Fakta om byggeriet

De nye almene boliger skal med en husleje, som er lavere end privat byggeri, bidrage til at sikre flere og billigere boliger i København, som der er stor efterspørgsel på. De nye boliger består af tre bygninger i syv etager med en blanding af ungdomsboliger og fami­lieboliger, og en stor del af boligerne indgår i et bofællesskab.

Kvarteret bliver opført med respekt for fortiden. Cobe Arkitekter, der har tegnet projektet, har søgt inspiration i de gamle lagerhaller på Papirøen og de historiske pakhuse på Holmen og Christianshavn. Stedets unikke historie bliver videreført i huse med høje gavle placeret oven på haller, der blandt andet skal huse kulturfaciliteter. Og med metroen på Christianshavns Torv, havnebussen til kajkant og broer som nærmeste nabo, er det nye kvarter godt forbundet til resten af byen.

Københavns Borgerrepræsentation skal endeligt vedtage grundkapitallånet den 20. august. Det forventes, at opførelsen af boligerne kan gå i gang i slutningen 2020. 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Jørgen Olsen Fredens Havn

- Hvad nu, hvis jeg stillede 20 udrangerede campingvogne ind i Kongens Have?

Rækkehuse i Tingbjerg

Stor interesse for at købe ejerbolig i hård ghetto

Skærmbillede 2021-04-14 kl. 22.08.48

Undersøgelse udpeger Egedal som landets bedste kommune

20_percent

playLeif reddede 5-årig fra druknedød: Nu hyldes han på frimærke som hverdagshelt

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere