709 ubrugte millioner - se hvem der kan få gavn af pengene

Midlerne fra den såkaldte overførselssag i Københavns Kommune er blevet fordelt. Der er penge til både børn, erhvervsliv og velfærd.

Københavnere, der har været særligt hårdt ramt af coronakrisen, kan nu se frem til en håndsrækning fra Københavns Kommune.

Således har et flertal af partierne i Københavns Borgerrepræsentation onsdag indgået en aftale om den såkaldte overførselssag. Her har man fordelt 709 millioner kroner, som ikke er blevet brugt i budgettet for 2020.

Det kan være, fordi kommunen har brugt færre penge end beregnet på andre projekter, ligesom kommunen kan have tjent på salg af eksempelvis ejendomme.

Store dele af beløbet går til det, kommunen karakteriserer som “skal-projekter” - det kan eksempelvis være byggeri af daginstitutioner og sociale bosteder. Men der er også midler, der kan fordeles til et væld af andre områder.

I år har partierne bag forliget for 2020 valgt at bruge omkring 80 millioner kroner på at hjælpe københavnere, der har været hårdt ramt af coronakrisen. Det skal give en bedre genåbnings-sommer i hovedstaden.

Det gælder blandt andet børn og unge, der får 17 millioner kroner, der kan bruges på blandt andet lejrskoler eller klassefester. Og det glæder overborgmester, Lars Weiss (S).

- For mig betyder det rigtig meget, at vi i forhold til de yngste har sat midler af til aktiviteter i forhold til det trivselsefterslæb, der er derude, hvor man har siddet derhjemme foran computeren og fået fjernundervisning og ikke set sine venner, siger han til TV 2 Lorry.

Der sættes også penge af til at hjælpe den del af det københavnske erhvervsliv, der har været spændt hårdt for under coronakrisen. Den del er Venstres beskæftigelsesborgmester, Cecilia Lonning-Skovgaard (V), særlig tilfreds med.

- Det skal være med til at give et spark til erhvervslivet og vores oplevelsesindustri. Vores restauranter og caféer, som har ligget bomstille det seneste år, har vi virkelig brug for at give et løft, siger hun til TV 2 Lorry.

Mange har tabt store dele af deres omsætning, og der er sat 18 millioner af. Hvad batter de?

-  Det kan jo være, at der sidder med en god idé eller har lyst til at holde en oktoberfest ude på rådhuspladsen eller et kæmpe julemarked. Det kan være, at de mangler lidt finansieringen. På den måde får vi københavnere på gaden og forhåbentligt også nogle turister, der kan ligge nogle penge og trække byen i gang, siger Cecilia Lonning-Skovgaard. 

Herunder kan du få det fulde overblik over, hvordan Socialdemokratiet, De Radikale, SF, Venstre, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti og løsgængeren Kåre Traberg Schmidt har fordelt de 709 millioner kroner.

Det skal pengene bruges på

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Københavns Rådhus

Københavns Kommune dropper stor sexismeundersøgelse

20200330-143153-5-1920x1279we.jpg

Hæstorp Andersen vil stoppe før tid som regionsformand

makkerparishøj

Smidt ud efter Islamisk Stat-kommentar: Nu er han taget til nåde af borgmester

penge skat

Gaveregn: Alle ansatte i kommune belønnes med 1000 kroner

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere