57-årig sigtet for corona-svindel - risikerer firedobbelt straf

En 57-årig mand er fredag blevet anholdt i København i sag om svindel med midler fra coronahjælpepakke.

Arkivfoto. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

En 57-årig mand fra København er fredag morgen blevet anholdt af Bagmandspolitiet. Og har efterforskerne ret i deres mistænke, så risikerer manden at blive straffet særdeles hårdt.

Manden er nemlig mistænkt for at have forsøgt at få udbetalt lønkompensation for 17 medarbejdere i fem forskellige selskaber og foreninger. Men han var ikke berettiget til at modtage kompensationen, lyder det i sigtelsen.

Læs også - Det er døduretfærdigt, siger borgmester om genåbningsaftale

Og en af ansøgningerne er indgivet, efter at straffen i begyndelsen af april blev skærpet. Dermed står han i det forhold til at blive straffet fire gange så hårdt, som den type svindel normalt ville blive straffet.

Fredag bliver manden fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

Forsøgte at få udbetalt 1,25 millioner

Samlet set har manden forsøgt at få udbetalt omkring 1,25 millioner kroner, skriver Bagmandspolitiet i en pressemeddelelse.

- Vi holder skarpt øje med alle former for snyd og svindel i forbindelse med hjælpepakkerne, og vi slår kompromisløst ned på alle sager, siger chefpolitiinspektør Thomas Anderskov Riis i pressemeddelelsen.

Læs også Regeringen foreslår at udbetale hjælpepakker lige før lukketid

Anholdelsen er sket på baggrund af en anmeldelse fra Erhvervsstyrelsen, som er den myndighed, der administrerer udbetalingen efter coronahjælpepakkerne.

Bagmandspolitiet oplyste torsdag, at man havde modtaget 20 anmeldelser om snyd for mere end syv millioner kroner sammenlagt. Sagen med den 57-årige er en af de sager.

Fredagens grundlovsforhør vil blive gennemført i Dommervagten i Københavns Byret omkring middagstid.

/ritzau/

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik