50 gange har Christian klaget over ulovligt parkerede biler - kommunen ser bare til

På Willemoesgade i København står der seks ladestandere til elbiler. Et syn, der burde glæde elbilejeren Christian Larsen. Problemet er bare, at bilister holder der ulovligt. Alt imens ser Københavns Kommune blot til.

Det var en glad Christian Larsen, der i starten af november kunne sætte sig til rette i sin nye elbil.

Men glæden var ganske kort. 

Der opstod nemlig hurtigt et problem, der efter egne ord har gjort den 45-årige IT-medarbejder til en "røvfrustreret" og "mavesur" mand.

quote For jeg vil gerne den grønne omstilling. Særligt fordi vi jo bor i en by med luftforurening.

Christian Larsen

For og imod

For at forstå situationen, spoler vi dog tiden en smule tilbage. 

Da Christian Larsen stadig var i bilkøbets overvejelsesfase, var han nemlig afklaret med, at det kunne blive en udfordring at investere i en elbil.

- Når man har en elbil, så betyder det, at man skal være bedre til at planlægge. Ellers risikerer man at sidde med en bil, der ikke kan køre, fordi man ikke har fået den opladet, siger Christian Larsen til TV 2 Lorry.

(Artiklen fortsætter efter billedet).

Christian Larsen.
Christian Larsen.
Foto: Privatfoto

Men da han bor på Østerbro i København med opgang ud til seks ladestandere, synes han alligevel, at det var oplagt.

- For jeg vil gerne den grønne omstilling. Særligt fordi vi jo bor i en by med luftforurening.

Vedvarende problem

Med elbilen og et abonnement til brug af de seks ladestandere i hus, var Christian Larsen en glad mand. Men glæden var kort. For hurtigt opdagede han, at reglerne for brugen af ladestanderne gang på gang blev overtrådt.

Ifølge reglerne må man i tidsrummet 08-19 nemlig holde på ladepladserne i maksimalt tre timer. Men både benzin-, diesel-, hybrid- og elbiler holder dag efter dag længere end det.

Derfor sendte Christian Larsen i starten af november en mail til Københavns Kommune. 

- Jeg fik fat i en enormt sød medarbejder, der lovede bedre skiltning inden jul 2021. Samtidig opfordrede hun mig også til at benytte appen 'Giv et Praj' for at gøre opmærksom på problemet.

quote Det gør jo, at man overvejer, hvorvidt man skal droppe elbilen og gå tilbage til en almindelig bil. Og det gør mig røvfrustreret.

Christian Larsen

Men her i starten af det nye år er der stadig hverken skilt eller tegn på bedring. Og det til trods for at Christian Larsen mere end 50 gange har gjort opmærksom på problemet gennem mails og 'Giv et Praj'-appen.

- Det har ingen forskel gjort. Og jeg kan jo sidde og kigge ud på gaden og på p-vagterne, der går rundt, men uden at tjekke parkeringerne, siger en tydeligvis frustreret Christian Larsen.

- Jeg sidder med fornemmelsen af, at Københavns Kommune ikke er klar til elbiler. Og det kan bare ikke være rigtigt, når man bor i Danmarks største by.

Kommune erkender og lover bedring

Hos Københavns Kommune erkender de problemet. 

I en mail til TV 2 Lorry skriver Jesper Borch, der enhedschef i Område for Parkering i Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune:

- Vi har stor forståelse for de frustrationer, det medfører, når man kommer til en p-plads for at lade bilen op, og den så er optaget ulovligt. Det er ikke kun et problem på Østerbro, men også generelt i byen – og af samme grund har vi bedt vores p-vagter om at have særligt fokus på ulovlig parkering på p-pladser med ladestander.

- Vi har i forbindelse med borgerens henvendelser også vurderet, at der er behov for flere skilte på dette sted. Disse ekstra skilte vil forhåbentligt bidrage til, at færre vil parkere på pladserne i strid med reglerne. Endvidere vil vi skærpe vores kontrol i den kommende tid, lyder det fra Københavns Kommune.

Farvel til elbil?

For Christian Larsen, der kører længere ture og ofte arbejder i Jylland, er problemet til at mærke.

- Hvis jeg kommer hjem en mandag og har et bilbatteri på 30 procent og skal til Jylland tirsdag, men ikke kan få mit bil opladet, så kan jeg jo ikke passe mit arbejde, siger Christian Larsen og fortsætter:

- Det gør jo, at man overvejer, hvorvidt man skal droppe elbilen og gå tilbage til en almindelig bil. Og det gør mig røv frustreret. Især fordi det ikke handler om ressourcer. Jeg kan jo se p-vagterne gå rundt og reglerne er der - men de bliver bare ikke håndhævet. Og det gør, at problemet ikke bliver mindre. Tværtimod, siger Christian Larsen.

I starten af januar kunne TV 2 Lorry fortælle, hvordan salget af elbiler er eksploderet. Det sker samtidig med, at elpriserne er på himmelflugt. En udvikling der bekymrer bilejerne. Se eller gense indslaget herunder:

Men prisen på strøm er steget så meget, at nye elbilejere kan få en ubehagelig overraskelse

Hvad undrer du dig over?