49-årig storrøver fængslet - planlagde nyt kup

Den 49-årige mand, der tirsdag blev efterlyst af politiet, er anholdt og bliver senere fredag fremstillet i grundlovsforhør.

01:58

Natten til 10. august 2008 slap op mod 20 røvere af sted med 62 millioner kroner fra en værdicentral i Brøndby. Røveriet af Dansk Værdihåndtering var planlagt gennem flere måneder og udført med svær bevæbning og militærisk præcision. En gummiged brasede igennem ydermuren til Dansk Værdihåndtering, og seks bevæbnede personer gik ind og proppede sportstasker med 62 millioner kroner. Video: TV 2

En 49-årig mand, der tirsdag blev efterlyst af Københavns Politi, er nu anholdt.

Københavns Vestegns Politi bekræfter over for TV 2 Lorry, at der er tale om Tayeb Si M'Rabet, som blev efterlyst med navns nævnelse tirsdag.

Han er tidligere dømt for at tage del i en af danmarkshistoriens største kup, nemlig røveriet mod Dansk Værdihåndtering i Brøndby i 2008.

Han skulle angiveligt være anholdt i en sag, der drejer sig om et et planlagt røveri mod en pengetransport, erfarer Ritzau.

Læs også Politiet efterlyser mand dømt for danmarkshistoriens største røveri

Politiet vil ikke gå yderligere i detaljer med, hvor og hvordan han blev anholdt, men blot at anholdelsen skete i hovedstadsområdet.

Tayeb Si M'Rabet er permanent udvist, men er altså tilbage i Danmark. 

Grundlovsforhør

Tayeb Si M'Rabet blev fredag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Glostrup mistænkt for forsøg på røveri.

Ifølge Ritzaus oplysninger er to andre personer også blevet anholdt, og de er alle sigtet i samme sag som fem andre personer, der i sidste uge blev fængslet i dybeste hemmelighed.

Flere medier erfarede imidlertid, at der var tale om en sag om planlægning af røveri mod en pengetransport, og det er den samme sag.

Stod bag danmarkshistoriens største kup

Tayeb Si M'Rabet blev i 2012 idømt ti års fængsel for medvirken til røveri af mindst 62 millioner kroner fra Dansk Værdihåndtering i Brøndby i 2008.

Læs også Politi efterlyser 27-årig: Mistænkt for at indsmugle kilovis af kokain

Over 20 røvere medvirkede til det, der senere blev kaldt danmarkshistoriens største kup. Til sammen fik de over 100 års fængsel.

Med en gummiged bragede røverne gennem væggen til Dansk Værdihåndtering, og derefter gik seks maskerede og bevæbnede mænd ind og fyldte sportstasker med de 62 millioner kroner.

Tayeb Si M'Rabet er varetægtsfængslet frem den 18. december.

Røveriet i Dansk Værdihåndtering:

Natten til 10. august 2008 slap op mod 20 røvere af sted med 62 millioner kroner. fra en værdicentral i Brøndby.
 

Røveriet af Dansk Værdihåndtering var planlagt gennem flere måneder og udført med svær bevæbning og militærisk præcision.

 

En gummiged brasede igennem ydermuren til Dansk Værdihåndtering, og seks bevæbnede personer gik ind og proppede sportstasker med 62 millioner kroner.
 

Røverne havde spredt partisansøm på vejene omkring gerningsstedet og placeret elleve brændende lastbiler, der blokerede politiets fremkørsel.

 

Kun fire millioner kroner fra kuppet er efterfølgende blevet fundet. De lå begravet i baghaven hos Tayeb Si M'Rabet kæreste i Odense.

 

Kilde: TV 2

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik