39-årig mand fortsat i kritisk tilstand efter skud i København

Lørdag er tredje dag i træk, at der er afgivet skud i københavnsområdet. En 39-årig mand er i kritisk tilstand.

Opdatering søndag klokken 07.48
I følge TV 2 har politiet nu identificeret skudofret. Der er tale om en 39-årig mand. Politiet kan ikke oplyse noget om offerets nationalitet. Derfor er artiklen opdateret med nye oplysninger.

En mand er søndag morgen fortsat i kritisk tilstand, efter at han lørdag aften blev ramt af skud på en vandpibecafé i København.

Det skriver Københavns Politi på Twitter kort efter klokken syv søndag morgen.

- Den forurettede blev ramt af et skud i hovedet og er fortsat i kritisk tilstand. Nærmere information tilgår i løbet af formiddagen, oplyses det.

Ifølge TV 2 er offeret identificeret, og der er tale om en 39-årig mand. Politiet kan ikke oplyse noget om hans nationalitet.

Politiet modtog en anmeldelse om skud lørdag aften klokken 21.38.

Flygtede fra stedet

Manden, der blev ramt, blev ifølge politiet skudt inde på en vandpibecafé, der ligger på Åboulevard 39 mellem Frederiksberg og Nørrebro. Fire til seks personer var til stede.

Ifølge politiet flygtede den formodede gerningsmand efterfølgende fra stedet. Det vides ikke, om der var flere gerningsmænd.

d
Foto: Stine Sylvestersen, TV 2 Lorry

- Efterforskningen af aftenens skyderi på Åboulevard fortsætter, skriver politiet søndag morgen på Twitter.

Eventuelle vidner opfordres til at kontakte politiet.

Politiet har tidligere beskrevet den formodede gerningsmand som "en ung mand med fuldskæg" og mørkt hår, cirka 175 centimeter høj.

Han bar ifølge politiet mørkt tøj, sort jakke, sorte eller blå bukser, sorte sko og handsker og et sort mundbind. Det signalement gælder stadig.

Tredje dag i træk

Det er tredje dag i træk, at der er anmeldelser om skud i københavnsområdet.

Torsdag blev en mand dræbt af skud på Nørrebro. Fredag blev en 17-årig dreng ligeledes dræbt af skud, mens en 15-årig dreng og en 28-årig mand blev sårede i Islev i Rødovre Kommune lidt uden for København, da der blev afgivet skud i en frisørsalon.

Politiet har indtil videre ikke kunnet oplyse, om episoderne har forbindelse til hinanden.

Københavns Politi har tidligere oplyst, at den mand, der blev dræbt på Nørrebro, er kendt af politiet "i bandesammenhæng".

Politiinspektør Rasmus Bernt Skovsgaard fra Københavns Politi sagde lørdag aften, at de altid er meget forsigtige med at konkludere, hvad der er årsag til sådanne episoder.

Men lørdagens skyderi gør, at de i højere grad end tidligere arbejder ud fra en hypotese om, at de er relateret til bande- og rockermiljøet.

- Det er klart, at med de episoder og hændelser, der har været, er det en hypotese, der fylder mere og mere, sagde han på en pressebriefing.

Samtidig har Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse fredag anført skudepisoden i Rødovre som én blandt "en række voldelige hændelser i Storkøbenhavn, som vurderes at have relation til rocker- og bandemiljøet".

Lørdag har Michael Hellensberg, der er linjechef i efterforskningen i politikredsen, meddelt til Ritzau, at man arbejder efter flere "hypoteser", og at man "ikke udelukker noget".

Både Københavns Politi og Københavns Vestegns Politi har fredag indført visitationszoner som følge af skyderierne.

/ritzau/