38 coronarelaterede dødsfald registreret på københavnske plejeenheder

13 ansatte i Københavns Kommunes sundheds- og ældresektor er lige nu smittet med coronavirus.

Næsten seks procent af alle coronarelaterede dødsfald i Danmark er sket blandt ældre københavnere, der enten bor plejehjem eller modtager hjemmepleje.

Det viser en opgørelse, som TV 2 Lorry har modtaget fra Københavns Kommunes Sundheds-og Omsorgsforvaltning.

Ifølge opgørelsen er der frem til den 17. september registreret i alt 38 coronarelaterede dødsfald på kommunens plejeenheder. En plejeenhed kan være inden for plejehjem, hjemmepleje, genoptræning og sundhedstilbud. 

Til sammenligning er der over tid registreret i alt 640 coronarelaterede dødsfald i Danmark.

Størstedelen af dødsfaldene på de københavnske plejeenheder fandt sted i foråret.

I løbet af de seneste cirka fire måneder er der således kun sket et coronarelateret dødsfald, nemlig den 22. juli, blandt forvaltningens borgere, viser opgørelsen.

13 medarbejdere smittet 

Selvom 38 dødsfald måske kan lyde af meget, så udgør det tilsammen ’kun’ cirka 0,25 procent af det samlede antal borgere, der er tilknyttet kommunens sundheds- og ældresektor.

Sundheds- og Omsorgsforvaltningen har således 44 plejehjem med i alt cirka. 3.350 antal pladser. Forvaltningen har desuden cirka 12.000 borgere, der modtager hjemmepleje.  

I opgørelsen fra forvaltningen kan man læse, at smitten med covid-19 i øjeblikket er stort set ikke eksisterende på plejehjemmene.

Den 17. september var der således ’kun’ registreret to smittede borgere på plejehjem, og i hjemmeplejen var der én smittet borger.

Faktisk er forvaltningens ansatte med borgerkontakt i skrivende stund værre ramt af covid-19.

Den 17. september var der registeret 13 nysmittede medarbejdere inden for den seneste uge, oplyser Sundheds- og Omsorgsforvaltningen.

8.000 ansatte testes hver 14. dag

Allerede i begyndelsen af september måned besluttede Københavns Kommune at opruste på testfronten, fordi kommunen havde overskredet myndighedernes bekymringsgrænse med flere end 20 smittede per 100.000 indbyggere.

Det betyder, at 8.000 ansatte i Københavns Kommunes sundheds- og ældresektor fremover skal testes for covid-19 hver 14. dag.

Om de 13 nysmittede medarbejdere i Sundheds- og Omsorgsforvaltningen er blevet testet i forbindelse med kommunens nye teststrategi, fremgår ikke af det svar, som TV 2 Lorry har modtaget fra forvaltningen.

Af yderligere tiltag, der skal beskytte de ældre i Københavns Kommune fra den stigende smitte, udstedte Styrelsen for Patientsikkerhed den 11. september et påbud om, at 17 kommuner i hovedstadsområdet, herunder Københavns Kommune, indførte restriktioner på kommunens plejehjem.

Besøgsforbud på ét københavnsk plejehjem

Restriktionerne medfører, at alle besøg som udgangspunkt skal foregå udendørs. Der kan dog gøres undtagelser i kritiske situationer, ligesom besøg kan foregå indendørs, hvis den besøgende er den nærmeste pårørende til beboere.

Der er desuden fra Styrelsen for Patientsikkerhed indført et besøgsforbud på ét plejehjem i Københavns Kommune.

Forbuddet adskiller sig fra det generelle påbud for plejehjem i Københavns Kommune ved også at forbyde besøg på udearealer.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik