32-årig mand tiltalt for at kaste brandbomber mod Christiansborg

Manden skal i retten i slutningen af november og har været varetægtsfængslet siden februar.

Brandbomberne blev kastet den 7. og 8. februar i år, og der blev samtidig tændt ild. Det førte til "materielle skader" på Christiansborg, lyder det. Foto: Local Eyes

Københavns Politi har tiltalt en 32-årig mand for blandt andet at have kastet brandbomber mod Christiansborg. 

Det oplyser politikredsen fredag i en pressemeddelelse. 

Læs også Politiet anholder person efter molotovcocktailkast mod Christiansborg

Brandbomberne blev ifølge politiet kastet den 7. og 8. februar i år, og der blev samtidig tændt ild. Det førte til "materielle skader" på Christiansborg, lyder det.

Genkendt af betjent

Politiet fik hurtigt fat i overvågningbilleder fra stedet, og den 8. februar om aftenen blev den dengang 31-årige mand genkendt af en motorcykelbetjent. 

Læs også Molotovcocktail kastet mod Christiansborg

Han blev senere anholdt og er nu tiltalt for at "have antastet Folketingets og regeringens sikkerhed og frihed ved at have forvoldt brandstiftelse på Christiansborg.”

- Det er en sag, vi tager yderst alvorligt. Som demokratisk samfund kan vi ikke acceptere nogen form for angreb mod vores folkestyre på denne måde, siger anklager ved Københavns Politi Kristoffer Petersen i pressemeddelelsen. 

Manden skal i retten i slutningen af november og har været varetægtsfængslet siden februar. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik