31 vuggestuer får stort millionbeløb til mere personale

En række udvalgte vuggestuer får tilsammen 74 millioner kroner ekstra til at ansætte flere medarbejdere over de næste tre år.

Børn, forældre og medarbejdere i 31 københavnske vuggestuer har fået en tidlig julegave på i alt 74 millioner kroner.

Pengene er øremærket til at vuggestuerne kan ansætte flere pædagoger og pædagogiske assistenter i vuggestuerne henover de næste tre år, oplyser Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

Det store millionbeløb kommer fra regeringens pulje til bedre normeringer i vuggestuer med mange sårbare og udsatte børn. Og København har fået tildelt cirka 10 procent af puljen, hvilket svarer nogenlunde til byens andel af landets indbyggere.                                        

Københavns Kommune har selv ansøgt om midlerne, og det glæder børne- og ungdomsborgmester, at det er lykkedes at få del i puljen, som i alt lyder på 743 millioner kroner.

- Det er en glædelig og markant håndsrækning til nogle daginstitutioner, som står med en særlig vigtig samfundsopgave med at øge chanceligheden for alle børn. Med de ekstra midler får disse vuggestuer bedre forudsætninger for at øge den pædagogiske kvalitet og fremme børnenes læring og trivsel.

Flest penge til Brønshøj-institution

De 74 millioner kroner smides oveni Københavns Kommunes egen pulje på over 100 millioner kroner årligt til sociale normeringer i dagtilbud med mange udsatte børn på 0-5 års området, som 170 daginstitutioner får del i.

De ekstra penge betyder at de 31 udvalgte daginstitutioner får en bedre normering og flere personaleressourcer end en gennemsnitlig daginstitution, der blot får det almindelige pladstilskud per barn fra kommunen.  

- I kampen for bedre normeringer i alle dagtilbud er det vigtigt, at vi samtidig fastholder de sociale normeringer. Der er nogle daginstitutioner, som har mere brug for ekstra hænder end andre, fordi deres udfordringer i dagligdagen simpelthen er større. Når vores ambition er at skabe lige chancer for alle børn til at klare sig godt i livet, så er sociale normeringer i dagtilbud en meget central byggesten. Det er det, fordi vi ved, at de første år af et barns liv er de mest afgørende for deres chancer senere hen i livet, siger Jesper Christensen.

Pengene fordeles til de 31 institutioner i forhold til, hvor mange 0-2-årige børn de har. Det største tilskud til de 31 københavnske institutioner går til en stor daginstitution i Brønshøj, der får 5,3 millioner kroner ekstra over de næste tre år. Det mindste tilskud går til en lille institution på Amager, der får 748.000 kroner.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Skærmbillede 2021-04-14 kl. 22.08.48

Undersøgelse udpeger Egedal som landets bedste kommune

20_percent

playLeif reddede 5-årig fra druknedød: Nu hyldes han på frimærke som hverdagshelt

Roskilde Badet

Skandaleramt svømmehal klar til åbning, men ramt af uventet problem

20110707-115149-L-1920x1078we

Falske indsamlere for Kræftens Bekæmpelse stjal med arme og ben: Organisation afviser tendens

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere