3-400 mennesker evakueret efter røgudvikling på taget af Glyptoteket

Politi og brandvæsen er tilstede ved Glyptoteket i København, hvor de har modtaget en anmeldelse om brand.

Opdateret 16:57: Hovedstadens Beredskab oplyser, at røgudviklingen stammede fra en defekt motor til et ventilationsanlæg.

Onsdag fik omkring 3-400 mennesker spoleret deres besøg på Glyptoteket, efter en anmeldelse om brand på det kendte museum.

I samme ombæring blev et spor på Tietgensgade spærret i retning mod Stormgade, ligesom et spor på H.C. Andersens Boulevard blev spærret i retning mod Langebro.

Det oplyser Københavns Politi på Twitter.

Kommer fra taget

Det har skabt massiv kø onsdag eftermiddag, hvor det trafikale knudepunkt i forvejen er tæt trafikeret.

Ifølge Hovedstadens Beredskab gik anmeldelsen om røgudvikling fra taget. Efter de indledende undersøgelser står det dog ikke klart, hvor røgen kommer fra.

Brandmandskabet vil derfor undersøge sagen nærmere, og der vil derfor stadig være "et antal" brandbiler på adressen.

Kort før klokken 17 oplyser både Politi og Brandvæsen på Twitter, at undersøgelserne er færdige, og at vejafspærringerne er ophævet.

- ...røgudviklingen stammede fra en defekt motor til et ventilationsanlæg. Strømmen er taget til motoren, alt er roligt,  og vi har overdraget det videre forløb til Glyptoteket, skriver Hovedstadens Beredskab.

Glyptoteket oplyser til TV 2 Lorry, at aftenens planlagte teaterforestilling kommer til at forløbe som planlagt.

TV 2 Lorry har forsøgt at få en kommentar fra Københavns Politi, men det har endnu ikke været muligt. Til TV 2 fortæller de dog, at der er ikke er nogen personer, der er kommet til skade.