24-årig tiltalt for at have kørt teenagepige ihjel på Amager

En ung kvinde mistede livet, da hun natten efter sankthansaften blev påkørt på Amager. Bilist er nu tiltalt.

En 24-årig mand er blevet tiltalt for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder ved at have kørt en 19-årig kvinde ned natten til den 24. juni på Amager.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Desuden er den 24-årige og tre øvrige passagerer fra bilen tiltalt for at flygte fra ulykken.

Det var natten efter sankthansaften, at den 19-årige kvinde blev påkørt i vejkrydset Englandsvej/Sundholmsvej på Amager. Hun afgik ved døden om aftenen samme dag.

Den 24-årige mand og de tre øvrige passagerer kørte fra uheldsstedet, men blev anholdt samme dag efter en intensiv eftersøgning.

Fire forhold i anklageskriftet

Anklageskriftet indeholder i alt fire forhold:

Uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder, flugt fra færdselsuheld, hvor en person er tilføjet betydelig personskade, en grov hastighedsovertrædelse forud for dødsulykken samt brugstyveri af motorkøretøj.

Advokaturchef Kristian Kirk vurderer, at der er tale om særlig hensynsløs kørsel.

- Tiltalepunkterne dækker over et meget alvorligt hændelsesforløb, og vores vurdering er, at der er tale om særlig hensynsløs kørsel, udtaler han i politiets pressemeddelelse.

Den tiltalte har siddet varetægtsfængslet, siden han blev fremstillet i grundlovsforhør den 25. juni. Sagen er nu sendt til Københavns Byret, hvor der skal findes en dato for retssagens begyndelse.