16-årige Amalie afvist til Tivoli-koncert: Stemningen var grov - vi var alle meget irriterede

Mens 41-årige Camilla Lund Dragojevic var chokeret over at se berusede unge mennesker til Andreas Odbjerg-koncert i Tivoli kom 16-årige Amalie Tops til stor frustration slet ikke ind i haven.

For 16-årige Amalie Tops fra Karlslunde endte denne uges omgang Fredagsrock i Tivoli med at blive en gedigen fuser.

Hun havde set frem til koncerten med Andreas Odbjerg og Artigeardit i flere uger og havde fredag eftermiddag sammen med tre venner sat kurs mod København, hvor der efter planen skulle festes og danses på plænen i Tivoli.

- Jeg er fan af Andreas Odbjerg, og jeg har set videoer af hans koncerter, hvor energien er megafed. Jeg havde virkelig glædet mig, siger Amalie Tops.

Hun havde ellers købt billet tidligere på dagen, men Amalie Tops og vennerne kom aldrig ind - og dermed sluttede aftenen allerede før den rigtig var gået i gang. 

Tivoli valgte således at lukke portene allerede et godt stykke tid, før koncerten begyndte klokken 22.00.

- Det var noget rod. Jeg havde jo købt billet samme dag, og jeg havde set alle mulige andre mase sig frem - og som kom ind. Det var ret skuffende og slet ikke det, jeg havde håbet på, siger Amalie Tops.

Hun forlod efterfølgende køen for at finde ud af, hvad der skete oppe ved hovedindgangen. Hun faldt i snak med flere, der fortalte, at de var kommet langvejs fra for at se Andreas Odbjerg.

- Nogle råbte, at de skulle åbne portene igen. Vi var alle meget irriterede og stemningen var lidt grov over for, hvordan Tivoli havde grebet den her situation an. Jeg kan godt forstå, at de lukker portene, så der ikke kommer for mange derind, men det er skuffende for os, der står herude, siger hun.

(Artiklen fortsætter efter videoen.)

quote Det var ret skuffende og slet ikke det, jeg havde håbet på

Amalie Tops

Skuffede gæster måtte vende om

Tivoli lukkede allerede portene til koncerten klokken 20.19. Haven havde allerede inden koncertstart varslet, at der ville være en risiko for en udsolgt koncert.

Omkring klokken 22.30 var pladsen foran hovedindgangen ryddet, men det forhindrede ikke folk fra at forsøge at trænge ind i til koncerten. Der var således flere personer, der kravlede over hegnet - det viser billeder fra Tivolis perimeter fredag aften.

Det vil fremover blive politianmeldt, lyder det lørdag fra Tivoli, der kalder det helt uacceptabelt, at personer på den måde forsøger at tiltvinge sig adgang.

Nedtrykt tog Amalie Tops og vennerne hjem til Karlslunde. Hun håber nu på, at Tivoli laver et billetsystem, der er til at stole på.

- Man skal i hvert fald være garanteret en plads, når man booker i forvejen, siger Amalie Tops.

Fans, der gik forgæves fredag aften, kan få pengene tilbage for den billet, de har købt, oplyser Tivoli. De kan også få den ombyttet til en anden dag med Fredagsrock.

Samtidig siger havedirektør i Tivoli, Kasper Schumacher, lørdag til TV 2 Lorry, at man nu overvejer at lave en form for pladsreservation til store koncerter.

- Vi skal have lavet et system, der kan sikre, at man ikke bliver afvist i døren, hvis man har billet. Vi skal kigge på et form for reservationssystem til de arrangementer, hvor vi vurderer, at det kan blive nødvendigt. Vi har også set - fordi vi er ude med nogle af årets første koncerter - at efterspørgslen har været højere end ventet, måske fordi folk ikke har haft opleveler i lang tid, siger Kasper Schumacher.

Han tilføjer, at Tivoli allerede arbejder på at få et sådant billetsystem op at køre, så det kan tages i brug ved den kommende fredagsrock-koncert.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

Havedirektør Kasper Schumacher bebuder ændringer efter to fredage med kaos til Tivolis koncerter.
Havedirektør Kasper Schumacher bebuder ændringer efter to fredage med kaos til Tivolis koncerter.
Foto: Leif Danielsen/TV 2 Lorry

Anden koncert i træk med problemer

Fredagens omstridte koncert i Tivoli med Andreas Odbjerg løb af stablen i kølvandet på, at der også var problemer under sidste uges Fredagsrock-koncert med Icekiid.

I den forbindelse opstod der tumult, der betød, at koncerten blev afbrudt i otte minutter.

En mor fra Helsingør fortalte onsdag til TV 2 Lorry, at hendes 16-årige søn var blevet mast i græsset mellem de mange publikummer under koncerten, og hun følte sig med egne ord "rystet" over, at Tivoli ikke selv efterfølgende havde givet en udmelding om koncerten.

TV 2 Lorrys reporter i Tivoli fredag aften havde også indtryk af at befinde sig midt i kaos. Reporteren fortæller, at man blandt andet kunne se, at unge mennesker tissede over det hele. I bede, i skraldespande og på stierne. På pigetoilettet var der opkast og fulde piger, der var dårlige.

Under selve koncerten sagde Andreas Odbjerg flere gange fra scenen, at folk skulle opføre sig ordentligt. Alligevel var der nogen, der kastede en fyldt vandflaske på ham, mens han optrådte.

Tivoli selv har lørdag meldt ud, at man føler at gæsterne opførte sig bedre denne fredag i forhold til fredag i sidste uge under Icekiid-koncerten. Det kan blandt andet skyldes at flere unge var i selskab med deres forældre, lyder det fra Tivoli.

Mor forarget over unges fuldskab

Men ifølge 41-årige Camilla Lund Dragojevic fra Amager var der dog langtfra nok forældre i Tivoli fredag aften.

Hun var selv afsted med sin datter på 12 år og sin søn på 17 år.

- Gennemsnitsalderen var vel 14-15 år, og de var enormt berusede. Der var piger og drenge, der kastede op på toiletterne og havde alkohol smuglet med ind i glasflasker. Men det, der chokerede mig mest, var, at der var unge mennesker i den aldersgruppe afsted uden deres forældre. Jeg synes ikke, der var nogen sikkerhed derinde, siger Camilla Lund Dragojevic til TV 2 Lorry.

Hun er forarget over, at der ikke var større kontrol med tasker, og at det derfor var muligt at tage egen alkohol med ind i Tivoli.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

41-årige Camilla Lund Dragojevic fra Amager var til koncerten med sin datter på 12 år og sin søn på 17 år.
41-årige Camilla Lund Dragojevic fra Amager var til koncerten med sin datter på 12 år og sin søn på 17 år.
Foto: Leif Danielsen/TV 2 Lorry

Havedirektør Kasper Schumacher forklarer, at Tivoli nu vil kontrollere gæsters tasker tidligere i forbindelse med Fredagsrock.

Under alle omstændigheder mener Camilla Lund Dragojevic, at Fredagsrock i det hele taget har ændret sig.

- Jeg blev en lille smule vemodig. Jeg har gået til mange koncerter i Tivoli med mine børn, da de var otte-ti år. Der kunne vi hygge os som voksne, og børnene kunne gå rundt at samle kopper. Så hyggede de sig med det og tjente lidt lommepenge på det, siger Camilla Lund Dragojevic.

Amalie Tops fra Karlslunde medgiver, at Fredagsrock i Tivolis omdømme har lidt skade.

- Der er skabt et dårligt ry om, at der måske kommer for mange, og at man måske bliver mast, hvis man kommer derind. Nogle har måske også drukket for meget, før de kommer derind. Så det vil jeg være opmærksom på, hvis jeg skal ind en anden gang, siger Amalie Tops.

Efter koncertens afslutning sigtede politiet en enkelt person. Der var tale om en 15-årig dreng, som uden for Tivoli - ved Industriens Hus - lagde hindringer i vejen for politiet. 

Bortset fra det var “stemningen god, da koncerten sluttede,” lød det fredag aften fra den vagthavende i Københavns Politi. 

Fredagsrock i Tivoli: De kommende koncerter

 • 29. april: Aqua
 • 6. maj: Cheff Records + Lisa Fosmark
 • 13. maj: Martin Jensen + FVN
 • 20. maj:Benjamin Hav & Familien + Zar Paulo
 • 27. maj: Malurt
 • 3. juni: Burhan G
 • 10. juni: Gnags
 • 17. juni: Tina Dickow
 • 24. juni: 50 Cent
 • 1. juli: Rasmus Seebach
 • 8. juli: Mads Langer
 • 15. juli: Kesi
 • 22. juli: Tom Jones
 • 29. juli: Birthe Kjær & Feel Good Band
 • 5. august: L.O.C.
 • 12. august: Dizzy Mizz Lizzy
 • 19. august: Mø + Ashibah
 • 26. august: Malk De Koijn
 • 2. september: Folkeklubben + Hugorm
 • 9. september: Lord Siva + Victor Leksell
 • 16. september: Ude Af Kontrol + Kato
 • 23. september: Jung


KIlde: Tivoli


_

_


Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Demonstration mod ghettolisten

playTil kamp for Mjølnerparken: Ny liste er "urimelig, umenneskelig og diskriminerende"

20080102-145005-6-1920x1283we

Marginaler sender nyt boligkvarter på forhadt liste - nu reagerer borgmester

20191203-163142-2-1920x1279we

playHer er de: Flere boligområder ryger af forhadt liste - et nyt er kommet på

kanalrundfart

playEfter forslag om fri badning i Københavns Havn: "Vi frygter en ulykke"


København


Forsiden lige nu

Se flere