13 fodboldfans anholdt for masseslagsmål

Flere fodboldfans er tirsdag morgen blevet anholdt efter at have deltaget i et slagsmål i juli i forbindelse med en kamp mellem FCK og Brøndby IF.

Københavns Politi har tirsdag morgen været forbi en række adresser i Hovedstadsområdet, i hvad der kaldes en koordineret aktion.

Her blev 13 mænd i alderen 18 til 35 år anholdt, efter de havde deltaget i et større slagsmål på Vesterbro i forbindelse med fodboldkampen mellem FCK og Brøndby IF den 12. juli.

Alle mændene er anholdt for at have deltaget i et overfald mod en enkelt person.

- Overfaldet er af så voldsom karakter, at vi vil statuere et eksempel. Vi kan ikke acceptere sådan en adfærd i det offentlige rum, siger politiinspektør Tommy Laursen, leder af Center for Borgertryghed i Københavns Politi, til TV 2 Lorry.

Kamp afviklet uden tilskuere

Den pågældende kamp mellem de to klubber blev afviklet uden tilskuere på grund af smittefaren. I stedet var en gruppe fans fra det ene hold taget til Vesterbro for at vise sin støtte til deres klub ved at gå gennem hovedstaden, hvorefter de så kampen på en bar. 

Her dukkede fans fra den andet hold op, hvilket resulterede i et større salgsmål mellem de to fangrupper. Slagsmålet blev efterfølgende stoppet af politiet, hvor alle de involverede flygtede fra ordensmagten.

Derfor har det taget politiet to måneder, før de har kunnet foretage anholdelser.

- Vi har skullet indsamle videomateriale og minutiøst gennemgå det for at få personerne identificeret, forklarer Tommy Laursen.

Artiklen fortsætter under billedet

Politiet var massivt tilstede under optøjerne.
Politiet var massivt tilstede under optøjerne.
Foto: Presse-fotos.dk

Kan komme flere anholdelser

De anholdte sigtes for grov forstyrrelse af den offentlige orden samt for i forening at have begået vold af særlig farlig karakter mod den samme person, der er fan af den modsatte klub.

Politiinspektøren vil ikke udelukke, at flere anholdelser kan forekomme i den nærmeste fremtid. 

- Vi vil identificere flest muligt, indenfor det materiale vi har, og så vil de blive afhørt og eventuelt sigtet, fortæller han.

De indtil videre 13 anholdte mænd vil blive fremstillet i grundlovsforhør tirsdag klokken 16.00.