1100 elever sendt hjem fra københavnsk skole

Styrelsen for Patientsikkerhed har pålagt Damhusengens Skole i Vanløse at lukke ned på grund af for mange coronasmittede elever på skolen.

1100 elever på Damhusengens Skole i Vanløse har torsdag aften fået besked på ikke at møde ind til undervisning fredag.

Det sker, efter at Styrelsen for Patientsikkerhed har pålagt skolen at lukke ned på grund af for mange coronasmittede elever på skolen.

Det bekræfter skolens skoleleder, Max Ulrich Larsen, til TV 2 Lorry.

- Det er korrekt, at jeg har været nødt til at hjemsende alle mine elever undtagen mine 9. klasser. Det er blevet pålagt af Styrelsen for Patientsikkerhed.

- Det er smadderærgerligt. Vi har ikke haft særlig meget smitte, så det er ærgerligt, at det rammer os så tæt på slutspurten, siger han.

Styrelsen for Patientsikkerhed oplyser fredag morgen til TV 2 Lorry, at de på grund af spredt smitte blandt elever i både forskellige klasser og på flere årgange har udstedt et påbud om restriktiv adgang til Damhusengens Skole i Vanløse, Københavns Kommune.

- Det betyder, at der i syv dage er adgang for de elever, der kan fremvise en negativ PCR-test. Elever i 9. klasse, der skal til eksamen, er undtaget, og der er også fortsat mulighed for nødpasning. Påbuddet er udstedt til kommunalbestyrelsen i Københavns Kommune.

9. klasser kan møde ind

Skolelederen kan torsdag aften ikke oplyse, hvor mange elever på skolen, der er testet positiv for coronavirus, men vurderer, at smitten ikke er opstået på skolen.

- Der er ikke noget, der tyder på, at det foregået på skolen, fordi smitten ikke vandrer på tværs af klasserne, siger Max Ulrich Larsen.

Eleverne fra 0. til 8. klasse er hjemsendt fredag og mandag. De kan først komme fysisk i skolen igen tirsdag, når de kan fremvise en PCR-test.

Elever i 9. klasse er ikke hjemsendt og kan fortsat møde op til de planlagte eksaminer.

Damhusengens Skole ligger i Vanløse Sogn. Ved torsdagens coronatal havde sognet et testkorrigeret incidenstal på 201. Positivprocenten har den seneste uge være 1,6 procent, mens der har været 24 smittede.

Dermed ligger sognet et godt stykke fra at blive ramt af automatisk nedlukning.

Sådan bliver et sogn automatisk lukket ned