1000 både spredte coronabudskab i Københavns Havn

Københavns Havn dannede lørdag ramme om et helt særligt sejlarrangement.

00:40

I alt var omkring 1000 både med til markeringen i Københavns Havn.

Der var fuld gang i havtrafikken, da sejlere fra intet mindre end 43 hovedstadsklubber i fællesskab lørdag markerede samhørighed og glæden ved at sejle sammen - hver for sig.

- Vi står sammen. Det er vigtigt, at vi viser solidaritet og fællesskab med de folk, der er ramt af coronaen økonomisk eller på anden måde, siger Airo Bjarkind, der er formand for Sejlklubben Lynetten.

Læs også Flere sejlere ender i havsnød – søreddere oplever ”helt sindssyg” stigning

Fra blandt andet Lynetten sejlede omkring 50 både afsted, og i alt var omkring 1000 både med til markeringen i Københavns Havn.

Sejlklubben Lynetten bidrog med 50 både. Foto: TV 2 Lorry

Ved Den Lille Havfrue rundede alle de deltagende både Bøje 1 - også kaldet Kongebøjen - hvorefter de igen sejlede hjem til deres respektive havne.

Usikker fremtid

Og selvom dagens sejlads var arrangeret på baggrund af coronakrisen, havde sejlklubben Lynetten også et andet budskab, da klubbens fremtid er usikker.

- Vi vil gerne bevare vores havn, og vi står i en usikker position. Så derfor har vi også et budskab til Københavns Kommune og til By og Havn. Giv os nu den kontrakt, vi gerne vil have, så vi sikrer det her unikke miljø, der er her i havnen, siger Airo Bjarking.

Airo Bjarking er formand for Sejlklubben Lynetten. Foto: TV 2 LorryTilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik