DF'er om bilbrande i hovedstaden: Fuldstændigt grotesk

De mange bilbrande i hovedstadsområdet er blevet hverdag, siger Dansk Folkepartis retsordfører, der vil indføre et videoovervågningsregister.

Først stod de i flammer i Sverige, men siden er bilbrandende også nået til København. 

I alt er 158 biler afbrændt i hovedstadsområdet, og det er uacceptabelt, mener Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Koefoed Poulsen.

quote  Bilbrande er jo nærmest blevet hverdag, og det skal stoppes.

Peter Koefoed Poulsen.

- Det er svenske tilstande, og det er fuldstændigt grotesk, at almindelige danske borgere skal være bekymret for, hvor de parkerer deres bil i frygt for, at den bliver brændt af, siger han til DR P4 København.

Peter Koefoed Poulsen vil nu gå til Justitsministeren for at få sat en stopper for de bilbrande, der har fundet sted i 2016.

- Bilbrande er jo nærmest blevet hverdag, og det skal stoppes. Derfor synes jeg, at det lægger op til, at vi får sat gang i et videoovervågningsregister, som skal være en forsøgsordning i København, så vi kan få identificeret dem, der starter brandene, siger han til DR P4 København.

Hos Socialdemokratiet mener Trine Bramsen, der er retsordfører heller ikke, at det tjener borgerne, at det ikke er sikkert at parkere sin bil i hovedstaden.

Men hun ser ikke opgaven som en politisk opgave på det her tidspunkt. Trine Bramsen peger i højere grad på, at borgerne selv skal hjælpe politiet .

- Vi skal sende en meget kraftig opfordring om, at alle borgere skal hjælpe politiet så godt de kan - og hvis politiet så kommer til os og siger, at de mangler ressourcer, jamen så bliver opgaven politisk for os, siger hun til DR P4 København.

De 158 mange bilbrande er sket på 96 forskellige gerningssteder. Og det er langt flere sammenlignet med sidste år. Københavns Politi har oplyst til TV 2 Lorry, at der i hele 2015 var bilbrande 112 forskellige steder i København. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

ballerup 112 brand testcenter

To mænd fængslet for brandattentat mod testcenter

Cyklist dræbt i højresvingsulykke på Vesterbro.

46-årig kvinde dræbt i højresvingsulykke

politistation kastrup

Får du betjente som nabo? Her skal seks nye nærpolitistationer ligge

retten i roskilde

Unge mænd dømt for bedrageri mod ældre borgere

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere