Zoo om tigerdrab: Sjældent det har dødelig udgang

En huntiger blev i dag dræbt af en hantiger i Zoologisk Have i København. Det sker sjældent, men det er ingen sensation, siger divisionschef i Zoo.

- Det er ganske normalt, rovdyr kan komme op at slås, når de går sammen, men det er absolut ikke normalt, og det er meget, meget sjældent, at det har en dødelig udgang.

Sådan siger divisionschef Lars Holse fra Zoologisk Have i København, efter en huntiger i dag er blevet slået ihjel af en hantiger.

Dyrepasserne blev tilkaldt, da en gæst i parken så de to tigre i kamp. Men da de ansatte i Zoo ankom, var huntigeren allerede død. 

Kender ikke årsagen

Hantigeren ankom til Zoo for tre uger siden og har indtil nu omgået havens to huntigere uden problemer.

- Tigrene har været gennem et helt normalt introforløb, hvor de først har fået lov at møde hinanden gennem tremmerne og dernæst i anlægget for et par uger siden, siger Lars Holse.

Normalt slås tigerne for at finde ud af, hvem der skal bestemme, men præcis hvad der er årsagen til det fatale slagsmål i dag, ved Zoo ikke:

- Der har ingen tegn været på særlig aggressiv opførsel, og det er desværre ikke til at sige, hvad der har udløst slagsmålet.

Gæsterne kan allerede se tigere igen

Udover at nogle gæster har fået en ubehagelig oplevelse, og der nu er en tigre mindre at iagttage, sker der ikke store ændringer for havens gæster på tigerfronten. Allerede i dag kunne gæsterne igen se tigre. 

- Det her er ingen stor sensation for os. Det er desværre noget, der sker engang imellem, og dyrene skal leve videre, siger Lars Holse.

De resterende to tigere er nu blevet skildt ad og vil langsomt blive introduceret for hinanden igen - først med tremmer imellem, og så skal dyrepasserne vurdere, hvornår de igen er klar til at gå sammen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

amarminoskilt1_web

Efter flere konflikter mellem besøgende: Naturpark opfordrer nu til sikker færdsel

Naturcenter amager

De mest naturrige steder i landet: Otte kommuner fra Lorryland med på top 10

Amager Fælled Lærkesletten blokade byggeri

Aktivister blokerer byggeri på Amager Fælled: ”Vi er naturens stemmer”

Hugorm

Varme vinteruger sætter gang i naturens forår

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere