Zoo inviterer til ny dissekering

De åbne dissektioner hos Zoologisk Have er blevet lidt af en tradition og har for vane at trække mange mennesker til

Hvis blod og indvolde ikke skræmmer dig og eventuelt dine børn, så afholder Zoologisk Have i København tirsdag klokken 13 en seance, hvor man dissekerer en moskusokse foran publikum.

De åbne dissektioner er blevet lidt af en tradition og har for vane at trække mange mennesker til, fordi man på den måde kan blive klogere på dyrene og se dem indeni, når Zoo’s dyrlæge og en naturvejleder fører kniven og samtidig fortæller.

Og moskusoksen er ret speciel, hvis man ikke kender til den. For selvom navnet antyder, at den skulle være i familie med de almindelige okser, så er det ikke tilfældet. Undersøgelser har nemlig vist, at moskusoksen nærmere er beslægtet med får og geder.

Flygter ikke fra fare

Et særligt træk ved moskusokser er, at de ikke flygter, hvis de angribes – for eksempel af en flok ulve. I stedet stiller de sig op skulder mod skulder og forsvarer deres mest sårbare i midten. Det er en ret effektiv metode mod rovdyr, men desværre for moskusoksen er der andre tilfælde, hvor det nok er bedst at tage benene på nakken, for metoden hjælper ikke mod jægere, der nemt kan skyde dyrene, når de står på rad og række.

Moskusoksen der tirsdag bliver skåret op er for nylig blevet aflivet, og selv om Zoo ikke har oplevet lignende protester, som da de 2014 aflivede og dissekerede giraffen Marius, så er det stadig et emne, der kan få nogle dyreelskere til at gispe.

I efteråret dissekerede Statens Naturhistoriske museum en sjælden sumatratigerunge, som du kan se herunder. Det er dog ikke helt for sarte sjæle, så nu er du advaret, inden du ser videoen.

 

Fakta om Moskusoksen

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

Døde dyr_25-01-2021_14-00___ngsi

"Tag billeder og skriv": Efterlyser døde sæler og marsvin

Alfaen af Mogens Trolle, Danmark

Dansk naturfotograf vandt kæmpepris i efteråret - nu kan han vinde endnu en

def_thumb,50_percent

playKommune vil bruge gift til at bekæmpe uønsket plante – i strid med egen politik

ræv

Naturfænomen på Amager Fælled lyder, som om der er blevet begået et mord

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere