Zentropa-chef straffer elever med smæk eller gårdarbejde

Når elever på Zentropa begår fejl, kan de typisk vælge mellem at muge ud på Peter Aalbæks gård eller få smæk.

Hvis stemningen er til det, skal man læne sig ind over et bord og stikke numsen i vejret. Det kan godt gøre ondt, hvis Peter Aalbæk Jensen er i drillehumør. 

Det føles grænseoverskridende i begyndelsen, men de fleste vænner sig til det med tiden. Og til sidst, når man har arbejdet på Zentropa i nogen tid, fortæller man sine nye kolleger, at det er helt normalt.

quote Det hele bliver til en lidt komisk kliché, hvor den gamle mand smækker pigerne, homoen smækker drengene, og så får vi begge noget ud af det

Peter Ahlén

Blandt andet sådan beskriver to tidligere "småtter" på filmproduktionsselskabet Zentropa det at blive straffet med smæk af deres chef Peter Aalbæk Jensen, hvis de har begået en fejl i deres arbejde. 

Det skriver Information.

En småtte er et ungt menneske, der er i gang med et treårigt uformelt uddannelsesforløb på Zentropa.

 

To valgmuligheder 

Peter Aalbæk Jensen, der er filmproducent og medstifter af Zentropa, udtalte i et interview med Radio24syv i oktober, at småtter kan vælge en af to afstraffelsesmetoder: Muge ud på hans gård i Herfølge eller få smæk.

Information har efterfølgende været i kontakt med flere af Peter Aalbæks tidligere småtter gennem de seneste år. Blandt andre 27-årige Anne Falkesgaard, der stoppede på Zentropa i foråret.

- Jeg kan godt høre, at det lyder helt vanvittigt, at vi får smæk. Men det er bare for sjov og en del af den "ukorrekte" kultur, som jo er på Zentropa, siger hun til Information.

Også Peter Ahlén, der afsluttede sin elevtid for et år siden, har prøvet at få smæk.

Han arbejder i dag i Zentropas salgsgren Trustnordisk.

Peter Ahlén er homoseksuel og har lavet en ordning med Peter Aalbæk, der går ud på, at Ahlén skal stå for at smække de mandlige småtter.

- Det hele bliver til en lidt komisk kliché, hvor den gamle mand smækker pigerne, homoen smækker drengene, og så får vi begge noget ud af det, siger han til Information.

Peter Aalbæk Jensen siger til avisen, at det for ham "ligger i spasafdelingen" og understreger, at de unge altid kan vælge et alternativ til smæk - som for eksempel at muge ud.

Hos fagforeningen for film- og tv-arbejdere, FAF, finder man smæk "fuldstændig sygt", oplyser sekretariatschef René Christensen.

/ritzau/

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

"Det er både sundt og nærende for vores fælles forståelse af hinanden og vores kultur at få indblik i de andres sprog," siger sprogforsker Michael Ejstrup.

Forskningsprojekt søger dialekter: "Nordsjællandsk er en af de mest diverse ting indenfor sprog"

Tegning af Moen bynavne

Har du også undret dig? Her er forklaringen på sære bynavne i Lorryland

60_percent

playDigteren Peter Laugesen om klimaforandringerne: Det er trist at være magtesløs tilskuer

Bakken

playBakken får ny forlystelse - bliver den første af sin slags i Nordeuropa

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere