Yderligere opbakning til bevaring af slagtergårde

Radikale Venstre i København bakker nu op om Enhedslistens forslag om at bevare de gamle slagtergårde på Vesterbro.

Torsdag aften afgøres skæbnen for slagtergårdene på Vesterbro ved et møde i Borgerrepræsentationen, og nu er der ekstra opbakning til at bevare de gamle gårde. Radikale Venstre har nemlig besluttet at bakke op om Enhedslistens forslag om en bevarende lokalplan.

quote Hvis vi smadrer byen til med boliger udover det hele, mister vi en del af fortællingen om København.

Mette Annelie Rasmussen, teknik- og miljøudvalgsordfører i København, Rad. V.

Partierne vil forhindre, at ejeren af flere ejendomme på Enghavevej får lov at rive dem ned, som han ellers har ønsket, for at bygge nye lejligheder.

- Det gør vi, fordi det er et lokalhistorisk unikt sted, og det huser mange kreative virksomheder. Derfor har vi kigget på sagerne igen og er blevet enige med os selv om, at vi støtter op om at bevare det her unikke område af byen, siger Mette Annelie Rasmussen, teknik- og miljøudvalgsordfører, Rad. V.

Vil have sjælen med

Slagtergårdene er nogle af de sidste tilbageværende af Vesterbros oprindelige bygninger fra slutningen af 1800-tallet. Allerede i 1577 blev slagtningen flyttet til Vesterbro, da det af sundhedsmæssige årsager blev forbudt at slagte dyr inden for Københavns befæstning.

Der mangler jo boliger i København, så var det ikke en bedre idé at bygge nye lejligheder?

- Vi mangler rigtig mange boliger, men vi skal også udvide byen i et tempo, hvor vi får sjælen med. Hvis vi smadrer byen til med boliger udover det hele, mister vi en del af fortællingen om København. Jeg tror ikke, det er enten bolig- eller bymiljø. Jeg tror godt, man kan tænke de to ting sammen, lyder det fra Mette Annelie Rasmussen.

Ingen fredning

Slots- og Kulturstyrelsen besluttede den 20. april i år, at man ikke vil frede slagtergårdene. Men det ændrer ikke på holdningen hos Radikale Venstre. 

- Jeg synes, det var lidt en ambivalent beslutning. For de sagde jo faktisk, at de var bevaringsværdige. Men ikke så bevaringsværdige, at de ville frede dem. Vi tolker det sådan, at det så må være op til kommunen at tage ansvar for at bevare et stykke af det gamle København, siger Mette Annelie Rasmussen, der dog erkender, at det bliver svært at samle flertal om forslaget.

Forslaget om at bevare slagtergårdene er ikke uden omkostninger, da der vil følge en erstatning til ejeren, hvis bygningerne skal eksproprieres.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20200917-173607-L-1920x1277we

Ny undersøgelse afslører flere krænkelsessager med Frank Jensen

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

luftfoto-hampelandskolen

Gale tal bag skolelukning: To borgere tvinger kommune tilbage til regnemaskinen

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere