Yderligere to mænd er anholdt efter uroligheder ved Paludan-demo

En 18-årig og en 19-årig er blandt andet blevet sigtet for vold mod tjenestemand efter optøjerne omkring Stram Kurs-stifterens demonstration i april.

00:42

Her ses billeder fra urolighederne den 14. april, hvor der blev kastet med brosten og sat ild flere steder i København. Video: Presse-fotos.dk Thumbnail: Brian Berg/Ritzau Scanpix

En 18-årig og en 19-årig mand er anholdt og fængslet..

De to mænd er sat i forbindelse med uroligheder omkring Rasmus Paludans demonstration på Blågårds Plads på Nørrebro den 14. april i år.

Rascismedømte Rasmus Paludan er en yderligtgående islamkritiker og er stifter af partiet, Stram Kurs, der stillede op til folketinget i år - men ikke kom ind.

Begge mænd er varetægtsfængslet og sigtet for vold mod tjenestemand, grov vold og grov forstyrrelse af den offentlige ro og orden.

Københavns Politi oplyser, at man fortsat efterforsker urolighederne i april, og at der kan komme flere anholdelser.

Flere fængslet og sigtet

Ifølge Københavns Politi er der lige nu 12 personer, der er varetægtsfængslet for blandt andet vold mod tjenestemand, under urolighederne den 14. april.

Derudover er tre sigtede, men de er ikke blevet varetægtsfængslet.

I juni blev en 17-årig mand idømt otte måneders ubetinget fængsel for vold mod tjenestemand og for grov forstyrrelse af den offentlige orden i forbindelse med urolighederne.

I forbindelse med urolighederne blev der stiftet brande flere steder i københavnsområdet, og der blev kastet med kanonslag, brosten og andre kasteskyts mod blandt andre politiet. Rasmus Paludan blev angrebet i forbindelse med optøjerne og kørt væk af politiet.

I forlængelse af urolighederne på Nørrebro trak civilbetjente fra Københavns Politi deres våben frem. Der blev dog ikke affyret skud.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik