William Kvist: Vi rammer topniveau i Champions League

FCK kan selv afgøre, om klubben skal kvalificere sig til Champions League 8-delsfinalen - og det glæder midtbanegeneralen William Kvist.

Point i tre ud i fire kampe. Det er status for FC København i Champions League, der igår skrabede endnu et point sammen i den prestigefulde turnering.

quote Man må sige, at vi har ramt vores topniveau i alle vores kampe i turneringen.

William Kvist, FCK

Modstanderen var onsdag aften de regerende Premier League-mestre fra Leicester, men det skræmte ikke løverne. Heller ikke med resultatet 0-1 i bagagen.

Og grunden til at FCK ikke har noget at frygte er ifølge midtbanespilleren William Kvist, at den blå-hvide spillertrup formår at ramme deres topniveau hver gang, de er med i turneringen.

- Man må sige, at vi har ramt vores topniveau i alle vores kampe i turneringen. Det har vi været dygtige til. Hvis vi rammer et middelniveau i Champions League, så taber vi også kampene, siger William Kvist til Ritzau.

FCK formåede at holde nullet i  kampen i Telia Parken, hvor hjemmeholdet dominerede det meste af spillet på grønsværen.

- Det er nemmere at ramme topniveauet i Parken end på udebane, men generelt har vi en god tradition for at ramme topniveauet europæisk, tilføjer Kvist.

Nu kan københavnerklubben se frem til selv at afgøre, hvorvidt de skal spille med, når ottendedelsfinalerne i turneringen afvikles. Forud for starten på gruppespillet var det et drømmescenarie ifølge Kvist.

quote Hvis du havde sagt på forhånd, at vi skulle slå Porto i Parken for at få en matchbold i Brugge, så havde jeg købt den

William Kvist, FCK

- Vi vidste ikke 100 procent, hvor vores niveau i Champions League var inden den første kamp, men vi har allerede bestået niveautesten. Så er det spørgsmålet, om vi kan lægge kirsebærret på toppen ved at skulle spille Champions League eller Europa League i foråret, siger William Kvist til Ritzau og fortsætter:

- Hvis du havde sagt på forhånd, at vi skulle slå Porto i Parken for at få en matchbold i Brugge, så havde jeg købt den. Det er der ingen tvivl om. På den måde er vi rigtig godt tilfredse. 

Men selvom at glæden er synlig, så ærgrer Kvist sig over, at FCK ikke formåede at have det sidste, så de tre point kom i hus. Særligt set i lyset af, at Porto nu er to point foran de danske mestre. 

- Vi skabte nogle chancer, og hvis der skulle have været en vinder, så var vi nok tættere på. Jeg tror ikke, at de havde et reelt spark på mål. Man kunne mærke gennem hele kampen, at de bare lå og ventede på, at vi lavede en fejl eller to, så de kunne køre den anden vej. Den fælde gik vi ikke i, siger Kvist og fortsætter:

- Man kan sige, at det var et modent FCK-hold, fordi vi fik afsluttet angrebene ordentligt, og vi ikke var dumdristige. Vi ville gerne have haft en forløsende scoring, for så havde kampen været perfekt gennemført.

F.C. København møder Porto F.C. den 22. november i København.