Wefood hitter: 100 ton overskudsmad solgt på et år

I dag fejrer overskuds-supermarkedet Wefood 1 års fødselsdag. Det betyder blandt andet spot-tilbud på varer til en krone.

Overskudsmad hitter.

Faktisk hitter det så meget, at både restauranter og bagere har tilmeldt sig undgå-madspilstjenesten 'Too Good To Go', der er en app til smartphones, hvor dagens overskydende mad sælges til spotpriser kort før lukketid.

Den store revolution startede for alvor for et år siden, da Folkekirkens Nødhjælp lancerede overskudssupermarkedet Wefood, der åbnede på Amagerbrogade. Siden har organisationen åbnet endnu et supermarked på Nørrebro.

På supermarkedets 1 års fødselsdag er det tid til at gøre status. Og den status er slet ikke så skidt endda.

Det er nemlig lykkedes for Wefood at sælge hele 100 ton overskudsmad på blot et år, hvilket svarer til en omsætning på 1,2 millioner kroner. Overskuddet fra forretningen går ubeskåret til Folkekirkens Nødhjælp.

quote Vi er utrolig glade og stolte over, hvad Wefood har opnået på et år

Bassel Hmeidan, projektleder for Wefood

Wefood er det første supermarked i hele verden, der udelukkende sælger overskudsmad. Ideen opstod, da vi i Danmark smider 700.000 ton spiselig mad ud hvert år, mens mange sulter verden over.

- Vi er utrolig glade og stolte over, hvad Wefood har opnået på et år. Takket være de mange frivillige, vores kunder og ikke mindst leverandørerne, markerer det første år et kæmpe dansk engagement i kampen mod madspild og fattigdom, siger Bassel Hmeidan, der er projektleder for Wefood i Folkekirkens Nødhjælp. 

Sælger overskudsmad, der ikke fejler noget

Wefood sælger varer, der enten er blevet produceret i for store mængder, er tæt på udløbsdato, eller hvor emballagen er beskadiget. Men vigtigst af alt fejler varerne ingenting.

quote Ofte handler det om, at emballagen er forkert, eller at man ligger inde med overskydende varer på hylderne. Det henter vi og sælger billigt til vores kunder

Bassel Hmeidan, projektleder for Wefood

- Vores frivillige kører rundt til leverandører, der har madvarer, som ellers skulle have været smidt ud. Ofte handler det om, at emballagen er forkert, eller at man ligger inde med overskydende varer på hylderne. Det henter vi og sælger billigt til vores kunder, siger Bassel Hmeidan.

Initiativet om de danske overskudsbutikker er gået verden rundt. Britiske BBC har senest været på besøg, hvor de lavede en reportage om madspild i Danmark.

- Vi har været meget positivt overraskede over alt den opmærksomhed, som Wefood har fået. Vi kan virkelig mærke, at vi har ramt en dagsorden, som både folk og politikere går op i, siger Bassel Hmeidan og tilføjer:

- Vi håber meget, at al denne opmærksomhed vil inspirere andre lande til at gøre noget lignende.

fakta om wefood

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Skærmbillede 2021-05-06 kl. 14.32.02

"Fantastisk" og "underligt":
Hjælpepakke til restauranter får blandet modtagelse

20200523-121142-L-1920x1280we

Udsigt til sommerpakke vækker glæde hos Zoo-direktør: “Jeg er meget, meget forventningsfuld”

turister nyhavn

play1,6 mia. kr. i sommerpakke: Især fire storbyer skal hjælpes

Teknologisk Institut, bioraffineringsanlæg

Roer og græs som proteinbar: Forskere vil skabe mad ud af bioaffald

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere