Weekendguide til hovedstadsområdet

Hovedstadsområdet er et overflødighedshorn af kulturelle begivenheder i weekenden. Her er en guide.

Fra hip hop-festival til DM i ponytrav. Der er usædvanligt mange aktiviteter på programmet i hovedstadsområdet i weekenden. Her er en lille guide.

Copenhagen Opera Festival: fredag-søndag

For syvende sommer i træk har Copenhagen Opera Festival indtaget Københavns gader, kanaler og koncertsale. Festivalen, der bringer operaen ud af de vante rammer, startede i mandags og slutter med en stor finale søndag.

EM i frisbee: fredag-søndag

Danmark lægger lige nu jord til en EM-slutrunde i frisbee-sporten ultimate. 1600 spillere fra 24 lande er i spil i Valby Idrætspark, hvor der er gratis entré til kampene. De danske herrer er i finalen lørdag. Ultimate-sporten har millioner af udøvere i hjemlandet USA.

Shakespeare Festival: lørdag-søndag

Lørdag starter den traditionsrige Shakespeare Festival på Kronborg Slot i Helsingør. Her opføres populære Shakespeare-forestillinger under åben himmel af nogle af verdens førende teaterkompagnier. Festivalen åbner med en moderne udgave af Hamlet fra det tyske teaterkompagni Staatsschauspiel Dresden. Shakespeare Festival fortsætter frem til den 9. august.

VM i bueskydning: fredag-søndag

København er i denne uge vært for VM i bueskydning. Værtsskabet kulminerer i weekenden med bueskydning på Christiansborg Slotsplads. Bueskydning Danmark satser på, verdensmesterskabet i weekenden vil trække 3-5.000 tilskuere dagligt.

Stella Polaris: søndag

En gang om året forvandles de grønne græsarelaer ved Frederiksberg Slot i Frederiksberg Have til en elektronisk chill out-festival. Det sker, når den omvandrende musikfestival Stella Polaris kommer på besøg for en enkelt dag. Festivalen starter klokken 12 og fortsætter til klokken 21. Der er gratis adgang.

DM i ponytrav: lørdag

Charlottenlund Travbane danner lørdag rammen om DM i ponytrav. Arrangementet starter klokken 11 med forventet indvielse af prins Henrik. Charlottenlund Travbane forventer omkring 20 ponytravløb og masser af glade børn.

Vanguard Music Festival: fredag-lørdag

Fredag og lørdag er der hiphop, R&B, soul, reggae og funk på programmet i Søndermarken i Valby. Det er tredje år i træk, at Vanguard-festivalen præsenterer dansk og international musik i Søndermarken. Blandt kunstnerne er duoen Dead Prez og hiphop-kollektivet D.I.T.C. fra New York.

Opera Hedeland: lørdag

Lørdag kommer Mozart til Hedehusene i form af den komiske opera Cosi fan tutte - de elskendes skole. Opera Hedeland i Hedehusene er Danmarks største permanente udendørsscene og byder hver sommer på operaopsætninger, der er skabt specielt til teatrets beliggenhed i hedelandskabet.

Copenhagen Historic Grand Prix: lørdag-søndag

Copenhagen Historic Grand Prix er et flagskib i dansk motorsport. Grandprixet køres på en midlertidig bybane i Bellahøj ved København. Arrangørerne lover action, dramatik, fuld fart og underholdning for hele familien. Der forventes op mod 30.000 tilskuere og over 150 mere eller mindre kendte racerkørere.

Trailerpark Festival: fredag & lørdag

Trailerpark Festival ved Copenhagen Skate Park smelter kunst, musik og teknologi sammen. By-festivalens scener består blandt andet af et cirkustelt og en indendørs skatebane. Mellem koncerterne kan man chille i gynger, på træpaller og i campingvogne, der har fået en kunstnerisk overhaling.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

De Ukendte Danmarksmestre - Pinball

playDanmarksmester i pinball sigter efter at blive verdens bedste

Header sådan så din by ud for 100 år siden

Sådan så din by ud for 100 år siden – se den vilde forandring til i dag

borgring køge vikingeborg

playVerdensarv i Køge? Danmark vil have unikke vikingeborge med på liste

def_thumb,50_percent

playOplev i weekenden: Skoven er den perfekte legeplads - her er to gode lege i det fri

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere