"Wauw, det er Øresundsbroen": Nu får 100 meter højhus beboere

I de her dage er der store flyttedag i højhuset Bohrs Tårn i Carlsberg Byen. Det 100 meter høje hus er det første af i alt 9 højhuse i den nye københavnerbydel.

De har ventet på dagen i to år.

I dag kunne ægteparret Helle og Poul Erik Malling så endelig overtage deres nye lejlighed med udsigt til både Øresundsbroen, Vestre Fængsel og Københavns Rådhus.

Lejligheden ligger i Bohrs Tårn, der er det første af i alt 9 højhuse i den nye bydel Carlsberg Byen på Vesterbro i København. 

Ægteparrets nye lejlighed er på lidt over 160 kvadratmeter, ligger på 11. etage og har kostet 6,3 millioner kroner.

- Du får hele København serveret for dine fødder her, siger Helle Malling, mens hun kigger ud af de store panoramavinduer.

Få naboer

For at få udleveret nøgler til det eksklusive højhus, skal man have den helt store tegnebog frem. Ægteparret Mallings lejlighed på 6,3 millioner kroner ligger nemlig i den billigere ende sammenlignet med mange af de andre lejligheder i ejendommen.

På toppen på 29. etage ligger den absolut dyreste lejlighed, der koster 16 millioner kroner.

De høje priser er i følge Carlsberg Byen forklaringen på, at det er gået trægt med at få solgt lejlighederne i Bohrs Tårn. Her på overtagelsestidspunktet er det kun 37 ud af 88 lejligheder, der er blevet solgt.

- I en lejlighed til 16 millioner er det begrænset, hvor stort købersegmentet er. Og så skal vi naturligvis også have tålmodigheden til det, har administrerende direktør i Carlsberg Byen, Jens Nyhus, tidligere sagt til TV 2 Lorry.

Tilbage til Vesterbro

For 50 år siden boede ægteparret Malling også på Vesterbro. Efter et par afstikkere til Jylland og Hellerup er de nu tilbage.

- Der boede vi i Oehlenschlægersgade. Nu er vi nået til en alder på 70 år cirka, og der synes vi, det var et passende tidspunkt at få elevator. Her er også så centralt, og vi kan tage S-toget lige hernede fra, konstarerer Poul Erik Malling og henviser til den S-togsstation, der er åbnet lige ved siden af Bohrs Tårn

Det er planen, at Carlsberg Byen står helt færdigt i 2024 som et nyt byområde med butikker, uddannelse, boliger - både høje og lave - og institutioner.