Walkathon: Grevinde Alexandra gik for et godt formål

For 18. år i træk var der i dag Walkathon i København, hvor ECCO donerer 7,50 krone for hver kilometer, deltagerne går.

Høj sol er det perfekte vejr til en gåtur i Københavns gader. Derfor var flere tusinde mennesker dukket op til dagens ECCO Walkathon i København.

Det er 18. gang, at arrangementet afholdes - og for hver kilometer deltagerne går, donerer ECCO 7,50 krone til Hjerteforeningen og SOS Børnebyerne.

I alt gik 13.000 mennesker med i dagens Walkathon, som gjorde, at der nu skal doneres 850.000 kroner 

Taditionen tro gik også Grevinde Alexandra med, da ECCO Walkathon søndag eftermiddag løb af stablen. 

- Det er vigtigt generelt at støtte op om det arbejde, der bliver gjort for børn og mennesker, der har det sværere end os. Og når man kan gøre det samtidig med, at man dyrker motion og er sammen med familien. Og gå gennem den by man holder så meget af. Det er mange ting man kan krydse af, siger Grevinde Alexandra til TV 2 Lorry.

Café Latte ruten

Deltagerne kunne i år vælge mellem fire forskellige ruter, som var mellem seks og 21,5 kilometer lange. Blandt andet Halvmarathon-ruten, Just Walk-ruten og den nye Café Latte-rute, som er for dem der har lyst til en mere afslappende gåtur gennem Københavns gader.

1000 mennesker gik halvmarathon-ruten. Men café latte-ruten på otte kilometer var den, som Grevinde Alexandre valgte. Denne gang dog kun med én af sine to sønner.

- Det er en ny rute, og når du siger det, så lyder det simpelthen så hyggeligt, siger hun og griner.