Vrede på rådhuset: Distortion laver samarbejde med Uber

Distortion har lavet et samarbejde med taxatjenesten Uber, og det har fået sindene i kog på rådhuset, fordi kommunen støtter gadefesten økonomisk.

Kultur- og Fritidsborgmester Carl Christian Ebbensen (DF) vil tage en snak med folkene bag Distorition omkring samarbejdet med Uber..

På Distortions hjemmeside kan man se en liste over partnere. Her står Københavns Kommune og den omdiskuterede taxatjeneste Uber side om side som partnere i den store gadefest, der hvert år indtager gaderne i København.

Det får sindene i kog på Københavns Rådhus, fordi Københavns Kommune hvert år støtter Distortion økonomisk.

 - Det er et problem fordi Uber ikke lever op til de spilleregler der på det marked. Der er jo en retssag i gang i øjeblikket, hvor de skal finde ud af, om konceptet skal være lovligt i Danmark, siger Niels Bjerrum (S), der er medlem af Teknik- og Miljøudvalget på Københavns Rådhus til TV 2 Lorry.

Niels Bjerrum finder Distortions partnerskab med Uber problematisk, og derfor har han nu stillet spørgsmål til Teknik- og Miljøforvaltningen samt Kultur- og Fritidsforvaltningen, som er de to forvaltninger, der giver støtte til Distortion.

 - Jeg har spurgt til, om de penge, som går til Distortion, er direkte eller indirekte med til at fremme eller støtte Uber som koncept, siger Niels Bjerrum. 

 

01:11

Socialdemokraternes Niels Bjerrum vil gerne vide, om de penge som Distortion får af kommunen er med til at fremme eller støtte Uber.

Luk video

Den ansvarlige borgmester i Kultur- og Fritidsforvaltningen Carl Christian Ebbesen (DF) undrer sig også over partnerskabet mellem Distortion og Uber, der for vil han nu tage kontakt til arrangørerne af gadefesten.

 - Jeg vil tage en snak med folkene bag Distortion, og sige til dem, at der er nogle forhold omkring en retssag, som vi er nødt til at have afklaret. Det er jo klart, vi kan ikke give et stort tilskud til Distortion, hvis de ikke overholder den lovgivning der er i landet, siger Carl Christian Ebbesen til TV 2 Lorry.

TV 2 Lorry har forgæves forsøgt at komme i kontakt med arrangøren af Distortion for at få en kommentar, og en uddybning af, hvad partnerskabet indebærer, men de er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

 

00:56

Kultur- og Fritidsborgmesteren tror, at partnerskabet mellem Distortion og Uber skyldes ubetænksomhed.

Luk video

 

Du kan se hele TV 2 lorrys indslag om samarbejdet her:

02:32 Luk video

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik