Vrede mænd trængte ind på muslimsk skole og smed skoleleder ud

En lærer måtte flygte ud af et vindue, fortæller skoleleder på Indre Nørrebro. Han blev selv smidt ud af sit kontor af den vrede gruppe mænd.

En dramatisk episode udspillede sig fredag eftermiddag på den muslimske friskole DIA Privatskole på Nørrebro.

Her trængte 15-20 mænd ifølge skoleleder Michael Gravesen ind på skolen, hvor de tog nøglerne fra ham og smed ham ud af fra hans eget kontor.

Det skriver Ekstra Bladet.

En lærer, som befandt sig på kontoret, følte sig så truet, at han flygtede ud ad et vindue, fortæller Michael Gravesen, der tirsdag valgte at holde skolen lukket.

Michael Gravesen har på skolens egen hjemmeside beskrevet hændelsen.

Vrede fædre

Her fortæller han, at der blandt mændene var fædre til tidligere elever på skolen, og at flere af de andre mænd, som han ikke kendte, bar uniformer, der repræsenterede et vagtselskab, han ikke kender til.

quote De fortalte mig, at vi enten kunne gøre det på den nemme måde eller på den hårde måde.

Skoleleder Michael Gravesen 

Skolelederen fortæller endvidere, at han måtte tilkalde politiet, da mændene ikke ville forlade skolens område, efter at han havde bedt dem om at gå.

Mændene nægtede sågar at give ham lov til at lukke sin computer ned.

- Jeg anmodede gruppen af voksne om at få lov til at lukke min computer, hvor der er adgang til personfølsomme oplysninger på alle skolens elever, forældre og ansatte, men det nægtede de at give mig lov til, skriver skolelederen.

Sendte mails ud

Han fortæller, at mændene har været inde på hans computer og sendt mails ud.

- At gruppen af voksne har været på min computer kan jeg konstatere, da der er sendt mail ud i mit navn. Forholdet er anmeldt til politiet, skriver skolelederen.

quote Der er simpelthen nogle forældre, som er nogle bøller. De er sure over, at de ikke har magten på skolen. 

Skoleleder Michael Gravesen 

Inden politiet dukkede op, forlod han skolen sammen med den anden lærer, da gruppen af mænd insisterede på det og - ifølge skolelederen – virkede truende.

- De fortalte mig, at vi enten kunne gøre det på den nemme måde eller på den hårde måde. Efterfølgende erfarede jeg, at der også var sendt besked ud om et møde på skolen samme aften, hvilket på ingen måde var efter aftale med hverken skolens bestyrelse eller mig, skriver Michael Gravesen.

Måtte aflevere nøgler

Han fortæller til Ekstra Bladet, at han opfattede mændenes ultimatum om ”den nemme eller hårde måde” som en trussel.

- Jeg opfattede det som en trussel om, at der ville ske noget, hvis jeg ikke gjorde, som de sagde. Jeg blev nødt til at aflevere nøglerne. Så nu har vi udskiftet hovednøglen, siger Michael Gravesen, der tiltrådte som ny skoleleder i august sidste år, til Ekstra Bladet.

quote Jeg har ikke tidligere hørt om noget lignende.

Peter Bendix Pedersen, formand for Dansk Friskoleforening 

Ifølge skolelederen har mindst to af mændene fået bortvist deres børn, fordi forældrene modarbejdede skolen – og de har altså ikke længere noget at gøre på DIA Privatskole.

- De har fået de chancer, de skulle have. Men de har modarbejdet skolen. På et tidspunkt er det farvel og tak. Desværre er det sådan, at når man siger farvel og tak til forældrene på en friskole, så siger man også farvel til eleverne, forklarer Michael Gravesen til Ekstra Bladet.

"Nogle bøller"

Han oplyser endvidere, at skolens tidligere bestyrelsesformand, Mohamed Errifi, var en af dem, der var med i gruppen. Det er dog ikke lykkedes Ekstra Bladet få en kommentar fra Mohamed Errifi.

Skoleleder Michael Gravesen har dog ikke meget tilovers for mændene og deres opførsel.

- Der er simpelthen nogle forældre, som er nogle bøller. De er sure over, at de ikke har magten på skolen. Men de har fået at vide, at det her er Danmark - og at de bare kan holde sig væk. Når de oven i købet begår forbrydelser og bryder ind på skolen. Så kan man jo ikke snakke med sådan nogle folk, siger han.

Meldt til politiet

Efter den rystede skoleleder var blevet smidt ud ad sit eget kontor, tilkaldte han politiet, som måtte eskortere ham forbi den truende flok mænd, som nægtede at forlade skolen.

Sagen er nu, ifølge Michael Gravesen, meldt til både politiet og Styrelsen for Undervisning og Kvalitet.

Styrelsen oplyser i en mail til Ekstra Bladet, at skolen er under tilsyn, og at de er bekendt med den aktuelle sag.

Hos Dansk Friskoleforening tager formand, Peter Bendix Pedersen, skarpt afstand fra episoden.

- Jeg har ikke tidligere hørt om noget lignende. Jeg har før hørt om, at bølgerne kan gå højt. Men ikke på denne måde, og det tager jeg skarpt afstand fra, siger Peter Bendix Pedersen til Ekstra Bladet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Genåbning i Køge mandag d. 1. marts

Rød løber, blomster og tårer: Sådan foregik genåbningsfest i Køge

skibe københavn

Med Lynetteholm følger en farlig indsejling for store skibe og fritidssejlere

def_thumb,50_percent

playGodhavnsdreng vil donere sine erstatningspenge: - Det er penge til børnene

OBS - betalingsbillede!

Overraskende tal: Fraflyttende børnefamilier dæmper Københavns vækst

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere