Vladimiras mangeårige kamp mod systemet er måske slut

Efter et møde på jobcentret er den 63-årige sygdomsramte kvinde nu blevet indstillet til førtidspension.

01:40

Et nyt kapitel blev i dag skrevet i sagen om den voldsomt syge Vladimira Kristensen, som i årevis har kæmpet for førtidspension

63-årige Vladimira Kristensens årelange lange kamp for at få tilkendt førtidspension er mandag rykket et stort skridt nærmere.

På et møde i Københavns Kommunes Jobcenter på Lærkevej mandag er hun nemlig blevet indstillet til førtidspension.

Når kampen alligevel kun måske slutter her, skyldes det, at socialforvaltningen skal træffe den endelige afgørelse.

Læs også Lider af alvorlige sygdomme: Kommune nægter hende førtidspension

Lang sygdomshistorie

Vladimira Kristensen har en omfattende sygdomshistorie: Hun har problemer med nervebalancen efter en brækket ryg, hun lider af leddegigt, hun har en tarmsygdom samt lungekræft.

Derudover er hun dårligt gående og lider af angst efter mange års isolation i hjemmet. Alligevel har kommunen hidtil afvist at tilkende hende førtidspension, selvom en udredning har sået fast, at hun ikke er i stand til at arbejde.

I knap 20 år har Vladimira Kristensen været på kontanthjælp. I 2009 søgte hun for første gang om førtidspension.

Samtidig med mødet var en gruppe på omkring 150 borgere troppet op foran jobcentret - kaldet Jobcentrets Ofre.

- Det er pisseydmygende, og derfor tænkte vi, at vi måtte tage herud for at støtte op om Vladimira, for det her skal hun ikke stå alene med, siger Kim Madsen, der stod bag dagens demonstration.

Jeg tror desværre kun, hun har fået den på grund af medierne. Jeg kan se, at da jeg kom ind i sagen for et par måneder siden, var det ikke meningen, der skulle ske meget mere

Bitten Jensen, bisidder for Vladimira Kristensen

Bisidder: Hun skulle bare have været syltet

Efter et langt møde kunne Vladimira Kristensens bisidder, Bitten Jensen, fortælle, at Vladimira nu bliver indstillet til førtidspension. Alligevel er hun langt fra glad.

- Jeg håber selvfølgelig, at den så også bliver vedtaget i socialforvaltningen. Men jeg tror desværre kun hun har fået den på grund af medierne. Jeg kan se, at da jeg kom ind i sagen for et par måneder siden, var det ikke meningen, der skulle ske meget mere i hendes sag. Hun skulle ligesom bare syltes indtil hun bliver pensionist om nogle år, siger Bitten Jensen til TV 2 Lorry.

Ifølge Bitten Jensen vil den endelige afgørelse komme om en uge.

TV 2 Lorry har tidligere bragt et interview med Vladimira Kristensen - og forholdt Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester sagen:

03:17

62-årige Vladimira Kristensen er stærkt svækket af sygdom. Hun har svært ved at gå på grund af leddegigt. Hun lider også af angst, en invaliderende tarm-sygdom og lungekræft. Alligevel afviser Københavns Kommune at give hende førtidspension efter 20 år på kontanthjælp. Foto: TV 2 Lorry

Luk video
01:12

Københavns beskæftigelsesborgmester kommenterer sagen om den 62-årige Vladimira Kristensen.

Luk video

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik