Vinterbadere til kommune: Nu må I vedligeholde Helgoland

​Foreningen Det Kolde Gys efterlyser nu flere muligheder for nøgenbadere i København.

Foto: Søren Bidstrup - Scanpix

Efter at et enigt kultur- og fritidsudvalg i København onsdag vedtog at der igen skal være gratis adgang for offentligheden på badeanstalten Helgoland på Amager, kommer foreningen, der hidtil har haft eneret til anlægget nu med et krav til kommunen.

- Nu hvor Helgoland er åbent for alle igen, må det være Københavns Kommune, der har udgiften til vedligehold i sommerhalvåret, siger foreningens formand Kirsten Monrad Jensen i et interview med Politiken torsdag.

Hun er uforstående over for fluoren, det har skabt, at man skal være medlem af foreningen for at kunne bade på Helgoland.

- Jeg synes, det er helt okay, at det er den beslutning, der er blevet truffet. Vi er en forening, som har åbenhed som værdi, siger hun til avisen.

Læs også Enigt udvalg gør nøgendyp gratis på Helgoland

Håber på flere steder, man kan bade nøgen

Når Det Kolde Gys har talt for at lukke for offentlighedens adgang til Helgoland, skyldes det ifølge formanden, at der er en pænt stor interesse for at bade nøgen i København.

Noget, man i øjeblikket kun kan gøre på Helgoland.

- Vi håber, der bliver lavet flere nøgenbadefaciliteter i København, så presset kan blive taget lidt fra os«, siger hun til avisen. 

Læs også Sådan gik det til, at nøgenbadere fik eneret på Helgoland

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik